Muzieknieuwtjes

Tessa Dixson, David Ngyah, Mooneye en ICTO onder finalisten van De Nieuwe Lichting 2019

Elk jaar gaat Studio Brussel onder de noemer De Nieuwe Lichting weer opzoek naar Belgisch muzikaal talent en hoopt men weer enkele spannende acts een platform te geven. De afgelopen jaren deden ze dat ook met succes, want o.a. Portland, Brihang, Soldier’s Heart, SONS, St. Grandson en Amongster wisten na hun deelname uit te groeien tot echte succesverhalen. Equal Idiots en Tamino wisten de grootste successen te boeken, verkopen AB’s uit en scoren hit na hit. Wie tot de drie winnaars behoort, mag dus mits goede begeleiding hopen op een grote stap vooruit. Ook dit jaar de koos de jury weer negen straffe acts uit verschillende genres, die volgens hen het meeste potentieel hebben.

De negen finalisten van 2019 zijn:

Mooneye – “Thinking About Leaving”
Camille Camille – “Strawberry Moon”
RAFAEL – “More Than a Fantasy”
Billie Louise – “Like Machines”
David Ngyah – “Stages”
ICTO – “Icy Lady”
Melting Mallows – “Nowhere”
MVNSI – “Pas Question”
Tessa Dixson – “Beautiful Pain”

Tot de negen finalisten van De Nieuwe Lichting behoren dus ook enkele bekende gezichten, die dankzij de wedstrijd een groter publiek hopen te krijgen, maar dus ook een streepje voor hebben op de andere finalisten. David Ngyah scoorde samen met blackwave. een grote hit (“Elusive”), Tessa Dixson werkt momenteel samen met Warhola en deelt er al het podium mee & RAFAEL is het project van Dries Henderickx, die in de band van Coely, Tourist LeMC en blackwave. zit.

De vraag die we ons hierbij stellen, is of deze drie artiesten die hun eerste strepen al verdiend hebben in de muziekindustrie, en zo ook al een stapje voor hebben op de andere finalisten, De Nieuwe Lichting nodig hebben om door te breken. Jammer, want deze drie beloftevolle acts hadden dankzij hun gigantische potentieel ook zonder De Nieuwe Lichting waarschijnlijk een plaats gekregen op de radio.

De andere zes acts zijn iets onbekender, maar daarom niet minder beloftevol. Zo hebben we met Camille Camille, Melting Mallow en Mooneye (die overigens een ‘Grote Beer Van Morgen’ is) drie alternatieve projecten die het ver kunnen schoppen en klinkt ook de popmuziek van Billie Louise veelbelovend. Ook hip hop is dit jaar sterk vertegenwoordigd met MVNSI en ICTO (die ook kakelverse ‘Grote Beer Van Morgen 2019‘ is). Een zeer mooie selectie.

We zijn benieuwd wie er op 31 januari met de winst gaat lopen. Vanaf 24 januari bepaal jij de drie winnaars. Goed kiezen is dus de boodschap.

PS: Eén van de negen finalisten staat bovendien op ons Dansende Beren verjaardagsfeest op 1 februari in Gent. Wie dat is? Je ontdekt het maandag.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mooneye – Come With Me and Hide (★★★½): Grotendeels binnen de lijntjes

Mooneye brengt met Come With Me and Hide zijn tweede langspeler uit. De band rond Michiel Libberecht won in 2019 de Nieuwe…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Het Zesde Metaal, Villagers en ise naar Dranouter

Een jubileum vieren, dat doe je niet elk jaar. Dranouter blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit en kondigde eerder al aan dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mooneye - "Changing"

Mooneye is ondertussen een vaste waarde in het Belgische muzieklandschap en zelfs in het buitenland accumuleert de groep langzaamaan erkenning. De band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.