Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lali Puna – “Being Water”

Het is nog niet zo lang geleden dat de Duitse indietronicaband Lali Puna naar buiten kwam met nieuw werk. Hun vorig album, Two Windows, verscheen in september 2017, maar de band rond Valerie Trebeljahr heeft nu een nieuwe ep klaar. Being Water verschijnt op 1 maart via Morr Music en zal vier nummers bevatten waaronder de gelijknamige track die we nu al kunnen beluisteren.

“Being Water” is geïnspireerd op de film Liquidity Inc. van artieste Hito Steyerl, waar ze Bruce Lee’s bekende citaat ‘Be formless, shapeless, like water’ binnenstebuiten keert en kadreert in de context van het hedendaags kapitalisme. Het concept komt terug in deze single van Lali Puna en wordt muzikaal begeleid op de wijze die we gewoon zijn van de groep. We horen nog steeds de warme texturen van de zachte indietronica die ons terug katapulteert naar begin jaren 2000. Dat wilt niet zeggen dat Lali Puna niet geëvolueerd is. “Being Water” klinkt namelijk punchy, fris en energiek, maar net zo vertrouwd.

11 januari 2019

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief