Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Beirut – “Landslide”

Beirut slaagt er altijd in om heel gezellige muziek te maken. Het is van die muziek die je lekker knus onder een dekentje wilt beluisteren met een warme kop chocolademelk in de hand. Op basis van die sfeer wist de band al verschillende leuke nummers te schrijven. Van lichtjes circus gerichte indie naar gezellige folk pop, de band doorliep een heel volwassen evolutie. Op 1 februari verschijnt de nieuwe plaat, Gallipoli, en daaruit kregen we eerder al twee nummers te horen: de titeltrack en “Corfu”. Vandaag volgt een derde met “Landslide”.

Net zoals de sfeer in Beiruts muziek, is ook deze “Landslide” weer gezellig en warm. Het begint heel zacht met een fijne synthlijn die zichzelf al snel ontplooit in een groots refrein. De zoete stem van frontman Zach Condon leidt je helemaal rond in het nummer dat alweer een vrolijke, maar rustgevende sfeer in zich bezit. In de videoclip is het dan weer hilariteit die de bovenhand neemt met acteur Ian Beattie uit Game Of Thrones die absurde taferelen meemaakt. We kijken uit naar 1 februari en zijn benieuwd wat de rest van de plaat zal geven.

10 januari 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter