Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Atome – “Voie Lactée (partie 2)”

Het Brusselse duo Atome ontstond in 2016. Pas in 2018 trad de band voor het eerst op en meteen wonnen ze enkele wedstrijden (Franc’Off en Du F. dans le texte). Enige bekendheid verwierven ze doordat ze op dezelfde dag als Angèle mochten optreden in de Botanique en ook op Dour & Brussels Summer Festival hebben de mannen al gespeeld. Klinkt dat allemaal niet beloftevol? De nieuwe single “Voie Lactée (partie 2)”, die vandaag onverwachts uitgebracht werd, zal je zeker overtuigen van het kunnen van de band.

Atome brengt steeds originele (electro)pop met Franse teksten, veel synths en zweverige melodieën. De essentie van de band kan het beste omschreven worden met de term ‘pop lunaire’. Ook “Voie Lactée (partie 2)” is daar een perfect voorbeeld van. De combinatie van langgerekte zanglijnen en vele speciale klanken, zorgt voor een aanstekelijk geheel waardoor onze voeten van de grond loskomen en we rondzweven doorheen Atome’s eigenzinnige melkweg. Het nummer duurt vijf minuten, maar volgens ons is dat nog niet lang genoeg aangezien Atome het boeiend weet te houden. Er is voldoende afwisseling en een danig aangename sfeer, waardoor we ons met plezier van de repeat-knop bedienen.

Op 15 februari komt hun debuutalbum Voie Lactée uit en dat wordt die dag zelf nog opgevolgd door wat Atome zelf aankondigt als een heuse release party in de Botanique. Zeker!

Facebook

10 januari 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter