Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon – “Medicine”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nog drie weken moeten de fans van Bring Me The Horizon wachten op de zesde plaat van hun favoriete band Amo, maar vandaag losten ze in ieder geval al een derde single. De band uit Sheffield begon als deathcore bandje in 2004, maar daar is nu nog maar weinig van over gebleven. Oliver Sykes en de zijne hebben voor een iets minder ‘agressieve’ pad gekozen en maakten van Bring Me The Horizon een commercieel succes. Het afgelopen najaar stonden ze nog in een volgelopen Lotto Arena en losten ze met “Mantra” en “Wonderful Life” al twee voorproevertjes van wat er ons binnen drie weken te wachten staat. Zonet ging single nummer drie “Medicine” in wereldpremière op het populaire radioprogramma van Annie Mac op BBC Radio 1. Net op tijd voor de griepepidemie dus.

Het lijkt er op dat de Britten op Amo verder zullen experimenteren met een toegankelijkere sound. Waar “Mantra” en “Wonderful Life” nog bol stonden van de bombastische riffs, horen we op “Medicine” een mooie symbiose van elektronica en gitaren over ons trommelvlies rollen. De nieuwe single verhaalt het gevoel dat het leven soms staat of valt omwille van de mensen waarmee we een relatie aan gaan. Dit terwijl een dansbare beat en een catchy refrein de garantie bieden dat “Medicine” misschien wel de volgende meezinger kan worden op het palmares van Bring Me The Horizon.

Bring Me The Horizon staan op vrijdag 28 juni op de Main Stage van Rock Werchter.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon - "sTraNgeRs"

Je kan zeggen wat je wil, maar Bring Me The Horizon is zonder meer de innovatiefste metalband van de laatste jaren. De…
AlbumsRecensies

Momma – Household Name (★★★★): Klaar voor de grote doorbraak

Na een periode van twee jaar brengt de band Momma hun langverwachte album Household Name uit. De band, geleid door de twee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Longyu Gao - "Believe The Hype" (feat. Oli Sykes)

Geboren en getogen in Bengbu, China, verhuisde Alice Longyu Gao in 2012 naar de Verenigde Staten om haar droom als zangeres na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.