Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon – “Medicine”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nog drie weken moeten de fans van Bring Me The Horizon wachten op de zesde plaat van hun favoriete band Amo, maar vandaag losten ze in ieder geval al een derde single. De band uit Sheffield begon als deathcore bandje in 2004, maar daar is nu nog maar weinig van over gebleven. Oliver Sykes en de zijne hebben voor een iets minder ‘agressieve’ pad gekozen en maakten van Bring Me The Horizon een commercieel succes. Het afgelopen najaar stonden ze nog in een volgelopen Lotto Arena en losten ze met “Mantra” en “Wonderful Life” al twee voorproevertjes van wat er ons binnen drie weken te wachten staat. Zonet ging single nummer drie “Medicine” in wereldpremière op het populaire radioprogramma van Annie Mac op BBC Radio 1. Net op tijd voor de griepepidemie dus.

Het lijkt er op dat de Britten op Amo verder zullen experimenteren met een toegankelijkere sound. Waar “Mantra” en “Wonderful Life” nog bol stonden van de bombastische riffs, horen we op “Medicine” een mooie symbiose van elektronica en gitaren over ons trommelvlies rollen. De nieuwe single verhaalt het gevoel dat het leven soms staat of valt omwille van de mensen waarmee we een relatie aan gaan. Dit terwijl een dansbare beat en een catchy refrein de garantie bieden dat “Medicine” misschien wel de volgende meezinger kan worden op het palmares van Bring Me The Horizon.

Bring Me The Horizon staan op vrijdag 28 juni op de Main Stage van Rock Werchter.

Facebook

Related posts
InstagramLiveRecensies

Bring Me The Horizon @ Lotto Arena: Beuken op poorten van goden

De tijd dat Bring Me The Horizon nog wakker lag of ze cool gevonden werden in metalcore-middens, ligt al mijlen ver achter…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.