Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon – “Medicine”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nog drie weken moeten de fans van Bring Me The Horizon wachten op de zesde plaat van hun favoriete band Amo, maar vandaag losten ze in ieder geval al een derde single. De band uit Sheffield begon als deathcore bandje in 2004, maar daar is nu nog maar weinig van over gebleven. Oliver Sykes en de zijne hebben voor een iets minder ‘agressieve’ pad gekozen en maakten van Bring Me The Horizon een commercieel succes. Het afgelopen najaar stonden ze nog in een volgelopen Lotto Arena en losten ze met “Mantra” en “Wonderful Life” al twee voorproevertjes van wat er ons binnen drie weken te wachten staat. Zonet ging single nummer drie “Medicine” in wereldpremière op het populaire radioprogramma van Annie Mac op BBC Radio 1. Net op tijd voor de griepepidemie dus.

Het lijkt er op dat de Britten op Amo verder zullen experimenteren met een toegankelijkere sound. Waar “Mantra” en “Wonderful Life” nog bol stonden van de bombastische riffs, horen we op “Medicine” een mooie symbiose van elektronica en gitaren over ons trommelvlies rollen. De nieuwe single verhaalt het gevoel dat het leven soms staat of valt omwille van de mensen waarmee we een relatie aan gaan. Dit terwijl een dansbare beat en een catchy refrein de garantie bieden dat “Medicine” misschien wel de volgende meezinger kan worden op het palmares van Bring Me The Horizon.

Bring Me The Horizon staan op vrijdag 28 juni op de Main Stage van Rock Werchter.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
AlbumsRecensies

Baby Queen - Medicine (★★★★): Het is oké om niet oké te zijn

Een artiestennaam schetst vaak ook die o zo belangrijke eerste indruk van een artiest. We zullen eerlijk zijn: van enkel en alleen…
AlbumsRecensies

Bring Me the Horizon - POST HUMAN: SURVIVAL HORROR (★★★★½): Het beste van allerlei werelden

Bring Me the Horizon is al jaren een band met veel voor- en tegenstanders, en daar lijken de Britten de lol wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.