LiveRecensies

Years & Years @ The Flame: Welcome to Palo Santo!

© CPU – Freya Goossens

De wind waaide gisteren over het Provinciaal domein Puyenbroeck, waar Studio Brussel met Music For Life zijn tenten neerslaat, maar het was vooral de Britse popgroep Years & Years die in de avond iedereen in The Flame omver blies. Nadat ze afgelopen zomer op Werchter Boutique hun eerste festivalshow gaven, sloten ze gisteren in Wachtebeke een succesvol jaar af. Met hun tweede album Palo Santo als rode draad, gaven ze een spetterende show met al hun hits. En of ze klaar zijn voor hun uitverkochte show in de Lotto Arena op 7 februari! 

© CPU – Freya Goossens

Years & Years’s Palo Santo-universum opende om iets na negen zijn grote poort voor de duizendtal gelukkigen die een ticket wisten te bemachtigen. Met een magische en duistere kracht wist opener “Sanctify” te betoveren en trok frontman Olly Alexander iedereen vanaf de eerste seconden in zijn ban. In het daaropvolgende nummer “Shine” nam zijn aura zelfs nog aan kracht toe en overstraalde hij o.a. ook dankzij zijn stem de hele tent. 

Years & Years staat garant voor geflipte electropop met een leuke hoek af. Zo kregen we in “Karma” een eerste leuke muzikale uitbarsting te horen die het publiek wist te smaken, maar ook het discopop-nummer “Gold” deed het allesbehalve minder goed. In dezelfde categorie kunnen we overigens ook de aanstekelijke nummers “All For You” en “Hallelujah” rekenen, die door een strakke live-uitvoering ook niet uit de toon vielen. 

© CPU – Freya Goossens

Olly Alexander staat inmiddels met bakken zelfvertrouwen op een podium en daar gaan ook enkele valse noten niets aan veranderen. Wanneer hij voor meer ingetogen nummers zoals “Lucky Escape” en het beklijvende melodramatische “Palo Santo” de danspasjes even aan de kant schuift, horen we een zeer goede toonvaste zanger, die zijn noten voortreffelijk weet te treffen. Ook in het moeilijk te zingen “Ties” waren weinig valse noten horen en kon ook het strakke samenspel van de band bekoren.

© CPU – Freya Goossens

In het uur durende set waren ook aan hits geen gebrek (en die zijn er talrijk). Het anders zo frisse “Desire” kwam jammer genoeg in het begin lichtjes flets over, maar kon met behulp van een verrassende apotheose toch nog overtuigen. Het nieuwere “If You’re Over Me” klonk daarentegen van begin tot einde fris en fruitig, maar het was vooral ook de nieuwste single “Play”, waarvoor ze samenwerkten met Jax Jones, die ons helemaal aan het dansen kreeg. Afsluiten deden ze uiteraard met hun grote hit “King”, waarmee ze zichzelf tot koningen van The Flame kroonden.

Years & Years is in België enorm populair en niet voor niets, want hun shows krijgen iedereen altijd mee. Frontman Olly Alexander is een echte entertainer geworden die zichzelf op podium helemaal geeft en zichzelf trouw blijft, maar vooral ook het publiek helemaal meekrijgt in het concept van zijn groep. Live klonk Years & Years in The Flame nog iets voller dan in de studio, wat niet veel electropop-groepen tegenwoordig lukt. 

Het concert van Years & Years bracht 20.000 euro voor Ups & Down op.

Setlist:

Sanctify
Shine
Karma
Lucky Escape
Gold
Desire
Palo Santo
Ties
Hallelujah
Rendez Vous
If You’re Over Me
All For You
Play
King

1657 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Werchter Boutique 2022: Feesten met de handrem op

Het moet ergens begin 2014 geweest zijn toen de organisatie van Rock Werchter in een storm terechtkwam. Stromae werd toen namelijk aangekondigd…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Khruangbin, Arsenal en twee anderen maken Werchter Boutique compleet!

Nadat we al een hele tijd headliners Stromae en Gorillaz kenden, wordt de affiche van Werchter Boutique nu eindelijk vervolledigd. Zo zien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAAi - "Bodies of Water"

Weinig artiesten stralen zo een aanstekelijk enthousiasme uit als HAAi. Met haar brede glimlach slaagt ze erin om zelfs de meest stijve…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.