Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mighty Oaks – “Like An Eagle”

Nu al meer dan acht jaar lang vormen Ian Hooper (VS), Claudio Donzelli (Italië) en Craig Saunders (VK) het indiefolk drietal Mighty Oaks. De band vormde in 2010 in Berlijn en al snel ontstond er een hechte band tussen de drie. Hun vorige plaat Howl brachten ze in 2017 uit en kwamen ze onder meer ook twee keer voorstellen in België, maar Mighty Oaks is vooral in Duitsland heel populair. De drie heren hadden nog een aantal demo’s liggen van nummers die ze in hun beginjaar schreven en tot op heden enkel tijdens liveshows werden gebracht, maar die ze nu opnieuw hebben opgenomen en op 1 februari zullen ze die uitbrengen via de reissue van de Driftwood Seat-ep. Nu is er eerst en vooral het nummer “Like An Eagle”, dat ze in 2014 al in hun shows speelden.

“Like An Eagle” is een meer dan degelijk indiefolknummer geworden dat perfect past bij de tijd van het jaar. De klank is heel helder en fris waardoor we elk instrument duidelijk kunnen horen, maar die ook de zeemzoete zang van Ian Hooper mooi in de kijker zet. De harmonieën in “Like An Eagle” zijn sterk uitgewerkt en laten blijken dat Mighty Oaks al vroeg muzikaal op eenzelfde lijn zat. Bovendien straalt het nummer iets levendig uit dat we wel weten te pruimen en waarderen. Met “Like An Eagle” heeft Mighty Oaks in ieder geval een sterk nummer weten uit te brengen, waar veel fans al jaren op zaten te wachten.

Facebook

22 december 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter