LiveRecensies

Bazart @ The Flame: Tornado van emoties

© CPU – Matthias Engels

Naar het concert van je favoriete band gaan en daarmee een goed doel steunen? Studio Brussel maakt het in het kader van Music For Life mogelijk. Nadat The Kooks de eerste avond sfeervol in gang trapte, was het gisterenavond de beurt aan Bazart om The Flame in lichterlaaie te zetten. Na een eerste passage in 2016, is het de tweede keer dat Bazart door Studio Brussel werd uitgenodigd. Hun show in Wachtebeke bevatte zowel nummers uit hun debuutalbum Echo alsook werk uit hun recentste album 2. Met hun show in het Sportpaleis in het achterhoofd, trokken we de warmste concerttent ter wereld in en zagen we een typische Bazart show.

Bazart begon net zoals in het Sportpaleis met een spanningsopbouwende intro die zijn vruchten vanaf het toepasselijke eerste nummer “Intro” ook af werpte. Dromerig, maar vooral ook zeer effectief wist het nummer iets meer te overtuigen dan in eerdere liveshows en ook “Ademnood” kon door zijn zweverige sound de massa begeesteren en dat zonder al te prominente drums die vooral als taak hebben om het publiek op te zwepen. Ster van het nummer was bovendien verrassend Simon Nuytten, die zijn moeilijke tonen met gemak haalde.

© CPU – Matthias Engels

“Chaos” kwam flitsender dan de lichten in de nok van de tent over, dat scherp uit de hoek kwam. “Onder Ons” klonk daarentegen lichtjes dof en ook Eefje De Visser, die de mannen op podium vergezelde, kon daar jammer genoeg geen verandering in brengen. Coely, die net zoals in het Sportpaleis van de partij was, deed het met haar bijdrage bij “Niet Te Dichtbij” pakken beter. De single waarvoor Bazart samenwerkte met Baloji zou wel eens een hit kunnen worden dankzij Coely, die deed wat van haar verwacht werd en dat was voor vocaal vuurwerk zorgen. De koningin van de Belgische urban heerst altijd en overal. 

© CPU – Matthias Engels

Op het nieuwe album 2 konden we al horen dat Bazart iets minder commercieel klinkt en dat vertaalde zich live voor het eerst in “Doet Me Toch Iets”. Aanvankelijk raakten ze ons met het nummer helemaal kwijt, maar de synths en drums konden naar het einde toe onze aandacht weer helemaal opeisen. Vanaf dan was Bazart helemaal op dreef en vuurden ze met “Nacht” een kanjer van een nummer op het publiek af, dat het nummer ook dankbaar aannam. Met “Goud” kregen ze dan -zoals gewoonlijk- man en macht mee met dank aan de geslaagde sitdown en de gouden confetti. Afsluiten deden ze met “Grip (Omarm Me)”, dat ze opdroegen aan dé held van Music For Life: Kevin. Een moment dat wist te ontroeren en iedereen in zijn ban kreeg.

© CPU – Matthias Engels

De hype en de storm rond Bazart lijkt stilaan te gaan liggen, maar in The Flame was daar weinig van te merken. Iets minder dan een uur stond Bazart op het podium en konden ze bijna voortdurend boeien. Wie het trio al aan het werk gezien heeft, werd in The Flame minder verrast want de show kende dezelfde verrassingen zoals in het Sportpaleis, maar storen deed dat niet. Toch werkten de trucjes nog steeds uitstekend bij het publiek en ging het trio soms de experimentele kant op wat we ook wisten te appreciëren. Het tweede hartverwarmend concert in The Flame is dus een feit. 

Setlist:

Intro
Ademnood
Chaos
Onder Ons (met Eefje De Visser)
Doet Me Toch Iets
Nacht
Echo
Niet Te Dichtbij (met Coely)
Goud
Grip (Omarm Me) 

Het concert van Bazart leverde een mooie 20.000 euro voor het Antikankerfonds op.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Editors @ Sportpaleis: Sluipt de sleur in het droomhuwelijk?

Editors en België, een geslaagd huwelijk dat al meermaals werd beklonken op de Belgische festivalweides. Wie vorig jaar tevergeefs voor de gesloten…
LiveRecensies

Niall Horan @ Sportpaleis: Vloedgolf aan gesmolten tienerharten

Boybands staan bekend als ware wereldsterfabrieken. Take That bracht ons Robbie Williams, *NSYNC had Justin Timberlake en Ricky Martin zette zijn eerste…
LiveRecensies

Rampage 2024 (Dag 1): Vijftien kaarsen, blazen maar!

Na het Total Takeover-experiment vorig jaar, waarbij drum-‘n-bass- en dubstepfestival Rampage naast het Sportpaleis zowat elke club in Antwerpen voor een nacht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.