AlbumsRecensies

ELIZA – A Real Romantic (★★★): Jazzy late night music

ELIZA bracht afgelopen woensdag haar nieuwe album A Real Romantic uit waarmee ze opnieuw weet te schitteren. Haar romantische jazzy r&b-nummers brengen ons onmiddellijk in een ontspannen sfeer en haar stem weet ons te betoveren. Een oude bekende in een nieuw jasje!

‘Wie is deze ELIZA?’ vragen jullie zich misschien af. Wel, jullie kennen haar zeker en vast! Ooit afgevraagd wie de stem is achter de monsterhit “You & Me” van Disclosure? Of ooit het nummer “Pack up” van Eliza Doolittle gehoord? Jazeker, dit is allemaal dezelfde persoon, maar ditmaal onder haar nieuwe alter ego. En van een transformatie gesproken! Het onschuldige vrolijke kantje van de artieste van weleer laat ze volledig achterwege. ELIZA is volwassener en heeft zich een weg gebaand in de alternatieve r&b-wereld.

Het album bestaat uit negen nummers, waaronder enkele splinternieuwe en enkele reeds uitgebrachte exemplaren. Wat deze allemaal gemeen hebben is een warme jazzy vibe. De Engelse singer-songwriter weet de perfecte plaat te maken om een avondje thuis te relaxen met sensuele love songs. Het is haar teasy en tegelijk coole stem die haar onderscheidt en net zo interessant maakt.

Centraal in de nummers staat een trage beat, een basgitaar en haar magische stem. De uitblinkers op het album blijven wel de nummers “Wasn’t Looking” en “Livid”, waarmee ze al kleine hitjes scoorde. Lyrics zoals ‘Baby, come on, let’s get naked. There’s nothing to say here’ en ‘Did I make you change your mind? And now you wanna make love all night’ wijzen meteen naar het hoge sensuele niveau van deze nummers. Ook “Alone & Unafraid” is zeker het vermelden waard als één van de betere popsongs. Het catchy en vrolijke refrein is zo aanstekelijk dat het moeilijk nog je gedachten verlaat. Dansen verzekerd!

Nieuw nummer “Loveable” gaat meer de donkere kant op en onderscheidt zich op die manier van de andere nummers. “Wide Eyed Fool” is dan weer een triester, blauwer nummer dat ons hart doet smelten. Het valt ons hierbij meteen op dat het album over het algemeen weinig variatie of verrassingen toont. Zeker de nieuwe nummers zijn eerder eenzijdig en stellen wat teleur in vergelijking met de reeds uitgegeven sterke singles. Zo kon “Putting Out Fires” een straffe elektro song worden, maar door de korte duur verdwijnt het eerder op de achtergrond. Opener “Game” dient ook maar als opwarmer voor de sterkere nummers die volgen. A Real Romantic is desondanks wel zeker een aanrader voor wie houdt van wat zwoele jazz in een modern jasje.

Zin gekregen om ELIZA live te bewonderen? Ze is op 27 februari volgend jaar te bewonderen in de Charlatan in Gent!

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Shears – “Too Much Music”

De titel “Too Much Music” doet vermoeden dan Jake Shears het even gehad heeft met muziek, maar het tegenovergestelde is waar: op…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Smith – Gloria (★★★½): Slotakkoord van tweede adolescentie

Luister eens naar de grootste hits van de afgelopen jaren en je zal Sam Smiths stem gegarandeerd horen terugkomen. De singer-songwriter draait…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.