AlbumsRecensies

ELIZA – A Real Romantic (★★★): Jazzy late night music

ELIZA bracht afgelopen woensdag haar nieuwe album A Real Romantic uit waarmee ze opnieuw weet te schitteren. Haar romantische jazzy r&b-nummers brengen ons onmiddellijk in een ontspannen sfeer en haar stem weet ons te betoveren. Een oude bekende in een nieuw jasje!

‘Wie is deze ELIZA?’ vragen jullie zich misschien af. Wel, jullie kennen haar zeker en vast! Ooit afgevraagd wie de stem is achter de monsterhit “You & Me” van Disclosure? Of ooit het nummer “Pack up” van Eliza Doolittle gehoord? Jazeker, dit is allemaal dezelfde persoon, maar ditmaal onder haar nieuwe alter ego. En van een transformatie gesproken! Het onschuldige vrolijke kantje van de artieste van weleer laat ze volledig achterwege. ELIZA is volwassener en heeft zich een weg gebaand in de alternatieve r&b-wereld.

Het album bestaat uit negen nummers, waaronder enkele splinternieuwe en enkele reeds uitgebrachte exemplaren. Wat deze allemaal gemeen hebben is een warme jazzy vibe. De Engelse singer-songwriter weet de perfecte plaat te maken om een avondje thuis te relaxen met sensuele love songs. Het is haar teasy en tegelijk coole stem die haar onderscheidt en net zo interessant maakt.

Centraal in de nummers staat een trage beat, een basgitaar en haar magische stem. De uitblinkers op het album blijven wel de nummers “Wasn’t Looking” en “Livid”, waarmee ze al kleine hitjes scoorde. Lyrics zoals ‘Baby, come on, let’s get naked. There’s nothing to say here’ en ‘Did I make you change your mind? And now you wanna make love all night’ wijzen meteen naar het hoge sensuele niveau van deze nummers. Ook “Alone & Unafraid” is zeker het vermelden waard als één van de betere popsongs. Het catchy en vrolijke refrein is zo aanstekelijk dat het moeilijk nog je gedachten verlaat. Dansen verzekerd!

Nieuw nummer “Loveable” gaat meer de donkere kant op en onderscheidt zich op die manier van de andere nummers. “Wide Eyed Fool” is dan weer een triester, blauwer nummer dat ons hart doet smelten. Het valt ons hierbij meteen op dat het album over het algemeen weinig variatie of verrassingen toont. Zeker de nieuwe nummers zijn eerder eenzijdig en stellen wat teleur in vergelijking met de reeds uitgegeven sterke singles. Zo kon “Putting Out Fires” een straffe elektro song worden, maar door de korte duur verdwijnt het eerder op de achtergrond. Opener “Game” dient ook maar als opwarmer voor de sterkere nummers die volgen. A Real Romantic is desondanks wel zeker een aanrader voor wie houdt van wat zwoele jazz in een modern jasje.

Zin gekregen om ELIZA live te bewonderen? Ze is op 27 februari volgend jaar te bewonderen in de Charlatan in Gent!

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauv - "Kids Are Born Stars"

Lauv is een popartiest die al sinds 2014 actief is in het muzieklandschap. Toch moesten we tot 2020 wachten op zijn debuutalbum…
AlbumsRecensies

LũpḁGangGang - Urban Detox (★★★½): Jonge wolven met grootse plannen

Vooraleer er nog maar sprake was van LũpḁGangGang speelden Anton, Miel, Lena en Rob samen in een coverband, waarin ze de funk en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Time Rush - "Honey"

Wie een tiental jaar geleden trouwe Nickelodeonkijker was, zal zich ongetwijfeld Big Time Rush nog wel herinneren. De verhaallijn van de show…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.