Nieuwe singles

Nieuwe single The Royal – “Nine For Hell”

Onze vriendelijke noorderburen uit Nederland staan om vele exportproducten gekend; kaas, drop, peperkoek en ehm… ‘fijn rookwaar’ vormen daar enkele voorbeelden van. Ook muzikaal doet Oranje het zeker niet slecht: Een mooi voorbeeld van een groep waar u – mits enige voorliefde voor het hardere genre – in de toekomst zeker nog van zal horen is The Royal uit Eindhoven. De jongens maken al potige doch melodische metalcore om je vingers bij af te likken sinds 2012, maar beginnen nu geleidelijk aan ook het grote publiek te bereiken. Derde langspeler Deathwatch volgt Dreamcatchers (2014) en Seven (2017) op en wordt verwacht op 8 maart 2019. Maar eerst een kleine appetizer onder de vorm van single “Nine For Hell”.

De heerschappen van The Royal wijken op hun nieuwe worp niet veel af van het vertrouwde recept, al moeten we daar – alvorens enkele puristen van het commentaarvak ons terechtwijzen – toch enkele kanttekeningen bij maken: The Royal blijft snedige, scherpe metalcore maken, maar waar vroeger melodische riffs de basis vormden van het ensemble, merken we nu vooral een djenty aanpak op. De gitaren staan gemeen en de ‘chugs’ vliegen ons, samen met de imposante stem van brulboei Sem Pisahuru  – die blegh op tien seconden krijgt een hartje – om de oren. Gelukkig vervalt de band niet in het creëren van een saaie opeenstapeling van gebeuk en is er ook ruimte voor melodie. Een formule die werkt en smaakt. We zijn benieuwd naar het hoofdgerecht.

 

Related posts
LiveRecensies

ERRA @ Kavka Oudaan: Spektakel zonder waardig einde

Kavka is zichzelf de laatste jaren steeds meer op de kaart aan het zetten als het gaat om goedgevulde metalavonden. Waar eind…
InstagramLiveRecensies

I Prevail @ Trix: Zegevierende krijgers

Er zijn heel wat artiesten die hun succes te danken hebben aan een cover op YouTube, maar voor een metalcoreband kunnen we…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Acres - Burning Throne (★★★★): Emotionele ruigheid

Posthardcore recht uit de Engelse zuidkust: dat is hoe sommige genreliefhebbers Acres al kenden. De Britse band zag het levenslicht in 2011…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.