Nieuwe singles

Nieuwe single The Royal – “Nine For Hell”

Onze vriendelijke noorderburen uit Nederland staan om vele exportproducten gekend; kaas, drop, peperkoek en ehm… ‘fijn rookwaar’ vormen daar enkele voorbeelden van. Ook muzikaal doet Oranje het zeker niet slecht: Een mooi voorbeeld van een groep waar u – mits enige voorliefde voor het hardere genre – in de toekomst zeker nog van zal horen is The Royal uit Eindhoven. De jongens maken al potige doch melodische metalcore om je vingers bij af te likken sinds 2012, maar beginnen nu geleidelijk aan ook het grote publiek te bereiken. Derde langspeler Deathwatch volgt Dreamcatchers (2014) en Seven (2017) op en wordt verwacht op 8 maart 2019. Maar eerst een kleine appetizer onder de vorm van single “Nine For Hell”.

De heerschappen van The Royal wijken op hun nieuwe worp niet veel af van het vertrouwde recept, al moeten we daar – alvorens enkele puristen van het commentaarvak ons terechtwijzen – toch enkele kanttekeningen bij maken: The Royal blijft snedige, scherpe metalcore maken, maar waar vroeger melodische riffs de basis vormden van het ensemble, merken we nu vooral een djenty aanpak op. De gitaren staan gemeen en de ‘chugs’ vliegen ons, samen met de imposante stem van brulboei Sem Pisahuru  – die blegh op tien seconden krijgt een hartje – om de oren. Gelukkig vervalt de band niet in het creëren van een saaie opeenstapeling van gebeuk en is er ook ruimte voor melodie. Een formule die werkt en smaakt. We zijn benieuwd naar het hoofdgerecht.

 

Related posts
AlbumsRecensies

Stick To Your Guns - Spectre (★★★★): Hier met die guillotine

Stick To Your Guns is een vaste waarde in het hardcoremilieu. Al in 2004 begonnen de jongens uit Orange County, California stevige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parkway Drive – “The Greatest Fear”

Parkway Drive is, naast AC/DC, het succesvolste metalexportproduct uit Australië. Door hun indrukwekkende toewijding schopten de heren het tot de headlinepositie in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.