Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Broken Bells – “Shelter”

Eén van de leukste samenwerkingsprojecten uit de laatste jaren, is terug. We hebben het natuurlijk over Broken Bells het project van Danger Mouse en James Mercer van The Shins. De laatste plaat van het duo dateert alweer van 2014 en dus was het reikhalzend uitkijken tot wanneer we nog eens muziek van de twee zouden krijgen. Danger Mouse had alvast zijn handen vol met onder meer Parquet Courts en Karen O, en James bracht vorig jaar met The Shins nog een album uit. Vandaag is dat eindelijk zover en met “Shelter” bewijzen ze meteen waarom we zoveel redenen hadden om er naar uit te kijken.

Zoals steeds bij een Broken Bells song, staat de stem van Mercer centraal in het nummer. Natuurlijk kan je niet als een kopie van je eigen band gaan klinken, en daar geeft Danger Mouse dan weer zijn eigen draai aan. Hij zorgt voor een aanstekelijke beat en experimentele synths die het geheel heel boeiend doen klinken. Met een aanstekelijke gitaarlijn en een refrein dat zich al snel in je hoofd nestelt, weet Broken Bells terug te overtuigen. Het doet ons zelfs wat denken aan Balthazar om het dicht bij huis te houden. Maar bij Broken Bells klinkt het allemaal net iets elektronischer en de unieke stem van Mercer maakt het geheel natuurlijk helemaal af. We zijn benieuwd wat we nog zullen krijgen van het duo, we kunnen niet wachten.

3433 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Broken Bells – “Saturdays”

De periodes waarin Danger Mouse het iets rustiger aan doet, worden ruimschoots gecompenseerd door de periodes waarbij hij overal is. Zo komt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet - "Broken Bells"

Van de AB Club tot subheadliner op Rock Werchter op een dik jaar tijd, het ging allemaal gigantisch snel voor ’s werelds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Broken Bells - "Good Luck"

Het was alweer een jaar geleden dat we van het gouden duo Broken Bells iets te horen kregen. Toen met “Shelter” kregen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.