Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Newborns – “Schoolyard”

‘It wasn’t all that bad’, moeten de mannen van Newborns gedacht hebben toen ze elkaar na jaren apart weer tegenkwamen in Brooklyn. Met “Schoolyard” volgt immers het eerste nieuwe materiaal in vijf (!) jaar dat we binnen krijgen van de groep, na hun debuutalbum We Are Newborns. Hoewel er geen discussie is over het feit dat de band nog steeds wortelt in dezelfde opzwepende, fuzzed up rock & roll die we kennen van die plaat, lijkt tijd zoals steeds verandering met zich mee gebracht te hebben. De blues-invloed die binnen gesijpeld is in de garagepunk à la Coachwhips en The Gories, schept een heel nieuwe sound die wat weg heeft van punk uit het Londen van 1975, maar niet serieus genomen wil worden.

“Schoolyard” is een snel punkrocknummer met ADHD, waarin duidelijk gevist wordt naar die éne rauwe rock & rollriff die het dak eraf blaast, en dat lijkt zelfs redelijk goed te lukken. De song is energiek, luid, en met bakken vol plezier, met flarden tekst die de grens met de satire tarten, en de tape-opname die de gitaren een warme, verzadigde klank geeft. De ervaring die John Zimmerman en Michael Younker de voorbije jaren opdeden in hun garagebands Wet Socks & Sauna Heat spreekt boekdelen op dit nummer, en net dat maakt dat het uitkijken wordt naar hoe het plaatje van hun nieuwe EP “Party Rock Boys” zal kloppen.

“Party Rock Boys” komt uit begin 2019

3 december 2018

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter