Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (26 november – 1 december)

© CPU – Matthias Engels

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: de nominaties voor de MIA’s, Ariana Grande breekt record en Green Day landt op Mars.

Angèle en Niels Destadsbader grote winnaars MIA-nominaties

Op donderdag 7 februari 2019 worden de Music Industry Awards uitgereikt in Paleis 12. Dit jaar geen Bazart met een record aantal nominaties maar wel Angèle en Niels Destadsbader met elk 7 kansen om een award naar huis mee te nemen. Ook Tamino is goed vertegenwoordigd met 5 nominaties voor onder andere Solo Man, Album en Live Act. Wie zijn stem wil uitbrengen, kan dat nog tot en met 9 december.

https://twitter.com/CarolineBenelux/status/1068470777975107584

Ariana Grande grote recordbreekster op YouTube

De videoclip van Ariana Grande’s nieuwste single “Thank u, Next” ging deze week live en dat de zangeres brak meteen verschillende records. Zo keken er nog nooit zoveel mensen tegelijk naar een video. En werden nog nooit zoveel chatberichten gestuurd via de website. Als kers op de taart brak ze ook het record van meest bekeken muziekvideo binnen 24 uur na de lancering. Maar liefst 50,9 miljoen views haalde de videoclip in z’n eerste 24 uur. In de clip zitten heel wat verwijzingen naar films uit de jaren ’90 en 2000. Kris Jenner van de Kardashians maakt ook een cameo.

Fan sterft tijdens concert Bring Me The Horizon in Londen

Vrijdagavond trad Bring Me The Horizon op in Alexandra Palace in Londen. Tijdens het concert werd een jongen uit het publiek gehaald en omwille van medische redenen gereanimeerd in de eerstehulppost. Jammer genoeg, bleek dit niet voldoende en overleed hij ter plaatse. De band betuigde vandaag hun steun aan familie en vrienden van de man via een tweet. Wat de exacte oorzaak is, is niet geweten. Al is er sprake van moshpits die uit de hand liepen. Een fan zou bijna een oor zijn verloren. Daarnaast geven fans ook de schuld aan omstaanders en security die niet snel genoeg zouden hebben ingegrepen.

Frieten de grote winnaar van Belpop 100

Elk jaar laat Radio 1 zijn luisteraars stemmen op de beste Belgische klassiekers. Dit jaar werden de resultaten live uitgezonden vanuit Frituur No. 1, die voor de gelegenheid was ondergedompeld tot Frituur Radio 1. In ruil voor een belpopquiz, kregen luisteraars een gratis pakje friet. De top drie blijft dezelfde als die van vorig jaar met “Ploegsteert” van Het Zesde Metaal bovenaan de lijst.

Green Day, de grote ruimtevaarders, landen op Mars

De Amerikaanse band Green Day is op Mars geland deze week. De The InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) Lander die de rode planeet maandag bereikte had namelijk een chip in zich waar de naam en het oprichtingsjaar van de band in gegraveerd stonden. De band onthulde die info pas van zodra het toestel effectief geland was.

Eminem grote heerser van battle rap

Rapper Eminem dropte dit weekend onverwacht een 11 minuten durende freestyle waarin hij heel wat namen noemt. Onder andere: Ariana Grande, Reese Witherspoon, Justin Bieber, Jada Pinkett Smith, Laci Peterson, Snoop Dogg, Dr. Dre en vele anderen passeren de revue. De freestyle is een liveopname vanuit the Shelter in St. Andrew’s Hall in Detroit. Bekijk de indrukwekkende rap hieronder:

 

Les Ardentes showt nog geen grote namen bij eerste aankondiging.

Het festival in Luik dat de gevestigde waarde is voor hip hop, urban en rap, kondigde deze week z’n eerste artiesten aan. Hocus Pocus, Columbine, Hugo TSR, Scarlxrd, Dosseh en RK zullen tussen 4 en 7 juli te zien zijn in Luik. Geen grote kleppers, maar die belooft de organisatie nog voor het einde van het jaar bekend te maken. Tickets kan je al wel kopen en dat nu nog aan een voordelige ‘early bird’-prijs.

Reggae hoort vanaf nu bij de groten der aarde: op de Werelderfgoedlijst

Unesco besliste afgelopen donderdag dat reggae vanaf nu ook op de Werelderfgoedlijst hoort. De muziekstijl die dankzij Bob Marley bekend raakte bij het grote publiek, is omwille van zijn sociaal-politieke rol voortaan beschermd als immaterieel erfgoed. Unesco prijst het genre omdat het een bijdrage aan het internationale debat over onrecht, verzet, liefde en menselijkheid levert.

Dramatische breakup voor metal band uit Canada

De meeste bands kondigen hun break-up aan via een persbericht of emotionele post op Facebook of Twitter. Voor de band Witchrot ging het een beetje anders. Op Facebook liet bandlid Peter optekenen:

Due to the unfortunate reality of our guitarist fucking my girlfriend of almost 7 years WITCHROT will be taking an extended hiatus. I however will continue the band in another space and time, being ripe with hate the music is slowly flowing and without a doubt will become the most devastating, torturous music I have ever created. Thanks for the support, stay heavy – Peter

Also our drummer died…

Hoewel de band niet enorm bekend was, ging dit bericht vlot de ronde op sociale media. Wie wil er nu niet zo’n eerlijk break-up-bericht lezen?

Genoeg muzieknieuws gelezen? Vind de nieuwste singles die wij reviewden in onze Spotify-lijst ‘Verse honing van de Dansende Beren’

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Morello - "Let's Get The Party Started" (feat. Bring Me The Horizon)

Op 15 oktober verschijnt een nieuwe soloplaat van Tom Morello. The Atlas Underground Fire is de opvolger van The Atlas Underground uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me the Horizon – “DiE4u”

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat met “Parasite Eve” een nieuw hoofdstuk in de Bring Me the Horizon-saga werd…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kanye West - Donda (★★★½): Geduld loont

Eindelijk is het zover: Donda, het tiende studioalbum van Kanye West is er dan toch gekomen. Oorspronkelijk was de plaat voorzien voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.