LiveRecensies

SG Lewis @ AB Club: Bloedhete muziek met een dromerig kantje

Ken je SG Lewis nog niet? Dan heb je tot nu toe al een heleboel gemist, want de Britse producer en zanger staat garant voor dansbare popnummers met een dromerig kantje. In de AB Club gaf hij zijn allereerste Belgische show ooit en stelde hij er zijn driedelig album Dusk. Dark. Dawn voor. Op Dawn moeten we nog wachten, maar met Dusk en Dark wist hij ons al los te krijgen dankzij samenwerkingen met o.a. AlunaGeorge, J Warner, Drew Love, … Zijn grote doorbraak moet er nog aankomen, maar zijn show gisteren toonde dat dat niet meer lang zal duren.

De lichten gingen uit, maar op podium was er nog geen beweging te herkennen terwijl een bijna vier minuten durende intro door de boxen galmde. Pas wanneer de melodie “Coming Up” herkenbaar werd, stapte Sam Lewis met zijn muzikanten het podium op om meteen strak en geconcentreerd aan het concert te beginnen. Terwijl SG Lewis vaak rekent op gastzangers, nam hij bij de openingstrack de micro zelf in handen. Ook “Again”, dat voorafgegaan werd door een krachtige instrumentele intro, zong Lewis zelf en was het eerste en enigste nummer waarbij hij het podium nam. Een echt multitalent dus.

De rest van het optreden werd SG Lewis bijgestaan door een zanger, die bovendien soms ook aan de knoppen zat, en een zangeres, die tijdens de show van een fan zelfs complimenten kreeg voor haar fantastische stem. Beide stemmen pasten enorm goed bij de zonnige clubsound van de Londense producer, maar kwamen door de geluidmix vooral in de strofes soms niet helemaal naar voren. De beats en de drums hadden duidelijk de bovenhand en maar goed ook, want dankzij genoeg afwisseling kwam er nooit verveling op. Met momenten, en vooral tijdens “Smart Aleck”, deed de set ons zelfs denken aan EDEN en Mura Masa.

Buiten kwamen toeristen en zinnekes samen op de opening van de kerstmarkt, maar in de AB Club kwam de zomerse sfeer weer helemaal naar boven. “Hurting” bleek live ook zonder AlunaGeorge nog krachtiger in zijn schoenen te staan en deed de temperaturen aanzienlijk stijgen. Ook “Meant To Be”, dat door zijn swingende baslijnen soms aan Nile Rodgers & Chic doet denken, bracht man en macht aan het dansen. Verder deed “Warm” zijn naam ook alle eer aan door warme uithalen en was het “Arms” dat iedereen bij zijn nekvel greep door alweer een fantastische prestatie van de zangeres.

De AB Club was voor SG Lewis jammer genoeg niet uitverkocht, maar de mensen die er wel waren wisten van aanpakken want het grootste deel van de zaal danste enthousiast mee tijdens de hele set. Met zijn live show zet SG Lewis de volgende belangrijke stap in zijn carrière, want zijn show staat al zo goed op punt dat elk festival en elke zaal aan zijn voeten zal liggen. Nu moet SG Lewis enkel nog een grote hit scoren of de support van een grote groep zijn en dan zal zijn droom misschien al snel werkelijkheid zijn. Misschien zorgt het weldra verschijnende derde luik Dawn van zijn project daar wel voor…
Setlist:
Coming Up
All Night
Sunsets
Better
Meant To Be
Times We Had
No Less
Arms
Smart Aleck
Hurting
Release
TEED
Dreaming
Warm
Yours
1293 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…
AlbumsRecensies

SG Lewis - times (★★★★): Feelgood funk en disco

SG Lewis ken je ondertussen wel van zijn talrijke samenwerkingen met Clairo, AlunaGeorge of Ruel, waar hij zijn kenmerkende dromerige combo van…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.