Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nils Frahm – “Spells”

Nils Frahm is druk bezig de wereld rond te touren, maar heeft tussendoor toch de tijd gehad om Encores 2 te componeren, de tweede ep die zijn album All Melody opvolgt. Die ep’s hebben hun naam niet gestolen en kunnen volgens hem gezien worden als kleine muzikale eilandjes die rond het moedereiland All Melody drijven.

Encores 2 komt 25 januari uit maar we krijgen nu al een track te horen, de afsluiter “Spells”. Een 12-minuten durende ambient-odyssee. De reis begint rustig met een traag ritme dat doorheen het hele lied de ruggengraat van de song vormt, maar beetje bij beetje begint het aan te zwellen en wordt de spanning opgevoerd. Af en toe ondervinden we enkele rustpunten, maar met momenten neigt het bijna naar het bombastische. Er gebeurt veel in 12 minuten, maar het is misschien toch nét wat te lang om vrijwel steeds hetzelfde eenvoudige ritme aan te houden, al is het natuurlijk ook die eenvoud die Nils siert.

Waar Encores 1 focuste op een akoestische piano, lijkt Encores 2 dus voornamelijk de ambientrichting uit te gaan. Bovendien werd deze plaat opgenomen met behulp van een stenen put in Mallorca. Wetende wat de man allemaal kan (of niet, want Nils blijft immer verbazen) is het dus vol spanning uitkijken naar 25 januari.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ludovico Einaudi, Herbie Hancock, Nils Frahm en 10 anderen vervoegen Gent Jazz-affiche

Drie weken na de eerste lading namen presenteert Gent Jazz vandaag een nieuwe reeks artiesten voor zijn 2023-editie. Onder andere Ludovico Einaudi,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Blaze - JUNGLE (★★½): Verdwaald in de jungle van voorspelbaarheid

Filmregisseurs van opleiding, maar producers in het dagelijkse werkleven: dat zijn Guillaume en Jonathan Alric uit Parijs. De Fransmannen vormen sinds 2016…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Rob Grant - “Setting Sail On A Distant Horizon”

Het concept ‘nepo babies’ is ons allen intussen bekend om het nageslacht van invloedrijke ouders in de muziek-, film- of zakenwereld aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.