Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nils Frahm – “Spells”

Nils Frahm is druk bezig de wereld rond te touren, maar heeft tussendoor toch de tijd gehad om Encores 2 te componeren, de tweede ep die zijn album All Melody opvolgt. Die ep’s hebben hun naam niet gestolen en kunnen volgens hem gezien worden als kleine muzikale eilandjes die rond het moedereiland All Melody drijven.

Encores 2 komt 25 januari uit maar we krijgen nu al een track te horen, de afsluiter “Spells”. Een 12-minuten durende ambient-odyssee. De reis begint rustig met een traag ritme dat doorheen het hele lied de ruggengraat van de song vormt, maar beetje bij beetje begint het aan te zwellen en wordt de spanning opgevoerd. Af en toe ondervinden we enkele rustpunten, maar met momenten neigt het bijna naar het bombastische. Er gebeurt veel in 12 minuten, maar het is misschien toch nét wat te lang om vrijwel steeds hetzelfde eenvoudige ritme aan te houden, al is het natuurlijk ook die eenvoud die Nils siert.

Waar Encores 1 focuste op een akoestische piano, lijkt Encores 2 dus voornamelijk de ambientrichting uit te gaan. Bovendien werd deze plaat opgenomen met behulp van een stenen put in Mallorca. Wetende wat de man allemaal kan (of niet, want Nils blijft immer verbazen) is het dus vol spanning uitkijken naar 25 januari.

Related posts
AlbumsRecensies

Nils Frahm – Music For Animals (★★★½): Wegzweven en terug landen

Er zijn zekerheden in het leven: de zon komt op en gaat onder, de energieprijzen in 2022 zijn hels en de componist…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nils Frahm - "Briefly"

Nils Frahm trakteert ons met “Briefly” op een derde nummer van zijn nieuw album Music For Animals. Met zo een titel prijst…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Glass Museum - “Reflet”

De Belgische jazzvijver bevat reeds enkele jaren een steeds groter wordende school gekruiste vissen die wortels hebben in zowel jazz als elektronika…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.