Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nils Frahm – “Spells”

Nils Frahm is druk bezig de wereld rond te touren, maar heeft tussendoor toch de tijd gehad om Encores 2 te componeren, de tweede ep die zijn album All Melody opvolgt. Die ep’s hebben hun naam niet gestolen en kunnen volgens hem gezien worden als kleine muzikale eilandjes die rond het moedereiland All Melody drijven.

Encores 2 komt 25 januari uit maar we krijgen nu al een track te horen, de afsluiter “Spells”. Een 12-minuten durende ambient-odyssee. De reis begint rustig met een traag ritme dat doorheen het hele lied de ruggengraat van de song vormt, maar beetje bij beetje begint het aan te zwellen en wordt de spanning opgevoerd. Af en toe ondervinden we enkele rustpunten, maar met momenten neigt het bijna naar het bombastische. Er gebeurt veel in 12 minuten, maar het is misschien toch nét wat te lang om vrijwel steeds hetzelfde eenvoudige ritme aan te houden, al is het natuurlijk ook die eenvoud die Nils siert.

Waar Encores 1 focuste op een akoestische piano, lijkt Encores 2 dus voornamelijk de ambientrichting uit te gaan. Bovendien werd deze plaat opgenomen met behulp van een stenen put in Mallorca. Wetende wat de man allemaal kan (of niet, want Nils blijft immer verbazen) is het dus vol spanning uitkijken naar 25 januari.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Joep Beving & Maarten Vos - Vision Of Contentment (★★★★): Trip naar een eigen universum

Vision Of Contentment is het resultaat van de opmerkelijke samenwerking van pianist Joep Beving en cellist Maarten Vos. Opmerkelijk, want Joep Beving schrijft…
InstagramLiveRecensies

Nils Frahm @ OLT Rivierenhof: Verzopen, maar gelukkig

De warmte van de afgelopen dag hing nog heel even tussen de bomen. Nog voor Nils Frahm zijn intrede deed in het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nils Frahm - Day (★★★): Intiem huiskamergevoel

Nils Frahms naam raakte zo’n dikke tien jaar geleden bekend dankzij onder meer het album Felt, waarbij hij traditionele pianocomposities op inventieve…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.