Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gesaffelstein – “Reset”

De Franse producer Gesaffelstein is een man die van vele markten thuis is. Zoveel zelfs dat het alweer van 2013 geleden is dat hij een soloplaat uitbracht. Die plaat bracht hem wel in de hogere lagen van de muziekindustrie en daardoor zat hij in de tussentijd wel niet stil. Zo werkte hij samen met Kanye West, Jean-Michel Jarre, The Weeknd en A$AP Rocky, schreef hij de soundtrack voor een serie en remixte hij een aantal tracks. Maar eigen werk, daarvoor was het dus vijf jaar wachten. Vandaag is hij terug met “Reset”.

Drie minuten harde elektronica is wat we op ons bord krijgen van chefkok Gesaffelstein. Het is de soundtrack van een angstaanjagende rave en die rave wordt dan nog eens in beeld gebracht dankzij de visuals in het clipje. Daarin krijgen we verschillende rappers te zien, maar horen we ze niet. Het is eens wat anders. “Reset” klinkt eigenwijs, maar is wel heel typerend voor zijn muziek. Zo is er een harde beat die doorheen de hele song terugkeert, en krijgen we ook enkele melodischere kanten te horen van de man. Na de song blijf je wel met een desolaat gevoel achter, en laat dat net zijn bedoeling zijn.

3392 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

killthelogo - Reset (★★★½): F*ck het systeem, het tij kan nog keren

Vanwege de recente releases van Korn, Slipknot en Limp Bizkit lijkt het of we teruggekatapulteerd worden naar het jaar 2002. Uit de…
AlbumsRecensies

Bààn - RESET (★★★★): Wervelende catharsis

Pascal Paulus en Jean-Philippe de Gheest vormen samen Bààn. Met enkel keyboards en drums creëren ze een elektronisch landschap vol psychedelische kleuren,…
AlbumsRecensies

Gesaffelstein - Hyperion (★★★½): Vakman die volop aan het experimenteren is

Zes jaar geleden was hij met zijn Aleph een van de boegbeelden van opzwepende, zelfs agressieve technonummers. Gesaffelstein mocht zichzelf echt een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.