Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Circa Waves – “Movies” en “Be Somebody Good”

Het is misschien geen t-shirt weer momenteel, maar dat houdt de Liverpoolse band Circa Waves niet tegen om nieuw materiaal te lossen. De Britse band rond frontman Kieran Shudall bracht vorig jaar nog Different Creatures uit en speelde deze zomer nog op de main stage van Pukkelpop. Desondanks is Circa Waves voornamelijk populair in hun thuisland Groot-Brittanië waar uitverkochte shows geen uitzondering meer zijn. Op 5 april brengen ze in ieder geval derde plaat What’s It Like Over There? uit, waarvan we zonet twee kakelverse singles kregen.

Fans van het eerste uur kunnen we meteen geruststellen, Circa Waves maakt nog altijd springerige indierock maar dan wel met een iets meer up-to-date sound. “Movies” is een bolster van energie en levensvreugde, maar toch heeft het nummer even nodig vooraleer het ons meekrijgt. Dat in tegenstelling tot “Be Somebody Good” dat ons meteen meekrijgt door zijn leuke opbouw en het catchy refrein. Laatsgenoemde doet zelfs wat aan Twenty One Pilots denken, wat natuurlijk als compliment gezien mag worden. Nadat ze met hun eerste twee platen eerder gebruik maakten van een alledaagse indierocksound, horen we op de twee nieuwe nummers duidelijk meer eigenheid. Benieuwd wat dat zal geven op hun derde plaat What’s It Like Over There?, waarop we dus nog even zullen moeten wachten.

Op woensdag 6 februari staan Circa Waves in het voorprogramma van The Wombats in de Trix in Antwerpen.

Facebook

1363 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "Shady"

Singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer. Deze drie termen gebruikt de zeventienjarige Alfie Templeman om zichzelf te beschrijven. Laat je zeker niet misleiden door…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Circa Waves - "Lemonade" (feat. Alfie Templeman)

Is de vrolijkste en zonnigste samenwerking van de zomer een feit nu de mannen van Circa Waves een nummer hebben gemaakt met…
AlbumsRecensies

Circa Waves - Sad Happy (★★★½): Twee gevoelens, twee gezichten

Het is bij sommige bands bijna onmogelijk om stil te blijven zitten. Circa Waves is er bijvoorbeeld zo één. Denk maar eens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.