Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Clean Cut Kid – “Deafening”

De tweede plaat van de Liverpoolse band Clean Cut Kid is in aantocht en daarop krijgen we ook een lichtjes aangepaste sound te horen. De band rond frontman Mike Halls brak in 2017 door in hun thuisland met hun debuutplaat Felt, waarmee ze al snel voor volgelopen zalen mochten spelen. Na een muzikale stilte van een klein jaar, werd in september de single “Emily” de wereld ingestuurd. Gisterenavond ging alvast het tweede voorsmaakje “Deafening” bij Annie Mac op BBC Radio 1 in première, wat we duidelijk weten te appreciëren.

Een vette basslijnintro van nieuwe aanwinst Gaz Bullock, meer is niet nodig om ons helemaal mee te krijgen op “Deafening”. “Deafening” is bovenal ook zeer groovy en catchy en blijft uiterst snel in onze hoofden hangen. De samenzang tijdens het refrein vinden we bovendien een pluspunt gezien deze het nog een tikkeltje levendiger maakt. Bovendien is “Deafening” één van de weinige nummers waarin de frontman tijdens het nummer aan het plassen is. Dat had voor ons niet gehoeven en vinden we een iets te speciale manier om de aandacht van de luisteraar te vestigen. Desondanks kunnen we “Deafening” duidelijk smaken en krijgen we een Clean Cut Kid in topvorm te horen.

Facebook

20 november 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief