Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clean Cut Kid – “Emily”

Vorig jaar bracht de Liverpoolse band Clean Cut Kid hun debuutplaat Felt uit. Met hun vrolijke indierock wisten ze al een mooie fanbase op te bouwen, maar eind oktober 2017 trokken ze zich even terug om te werken aan hun tweede plaat. In augustus van dit jaar doorbraken ze de stilte door aan te kondigen dat ze een nieuwe bassist in hun rangen hebben met Gaz Bullock, één van de eerste vrienden van frontman Mike Halls op college. Nu doorbreken ze ook muzikaal de stilte met het gloednieuwe “Emily”, een nummer dat de voorbode zal zijn voor hun tweede plaat die in november verschijnt.

“Emily” klinkt vanaf de eerste noot heel bluesy en meteen merk je dat de nieuwe bassist Gaz snel werd geïntegreerd. Zijn baslijn is immers zowat de rode draad van “Emily”. De sound van Clean Cut Kid is in de loop der jaren geëvolueerd en dat merk je ook op hun nieuwe single. De gitaren klinken iets ruwer en de zanglijnen zijn iets puurder gemaakt waardoor de nummers intenser worden. Clean Cut Kid maakt dus een andere beweging dan andere bands: in plaats van zich richting de mainstream te bewegen, doen ze nu het omgekeerde en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Facebook

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clean Cut Kid - "Deafening"

De tweede plaat van de Liverpoolse band Clean Cut Kid is in aantocht en daarop krijgen we ook een lichtjes aangepaste sound…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 27 februari - 5 maart 2017

Filmpjes zijn er iedere week en ook een intro is er iedere week nodig. De ene keer gaat dat al wat makkelijker…
Filmpje van de weekNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Filmpje van de week 15 - 21 juni

Iedereen had deze week precies het slimme idee om vlak voor de zomer een videoclip uit te brengen. Helaas is dit niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.