Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Taska Black – MINDS (★★★★): Een elegant en persoonlijk debuut

De 22-jarige Antwerpse producer Taska Black brengt ons vijf indrukwekkende future bass nummers op zijn debuut EP MINDS en staat helemaal klaar om België te veroveren. Ondanks dat hij voorlopig nog ongekend is, heeft de Antwerpse producer al grote successen op zijn mogen naam schrijven. Zo heeft hij dit jaar een officiële remix van “The Way I Am” van Charlie Puth uitgebracht en ging hij in zee met onder andere Martin Garrix. Daarnaast is hij op Europese tour geweest als support act van San Holo en is hij op dit moment aan een Amerikaanse tour bezig.

Als inspiratie voor MINDS greep Taska Black terug naar zijn eigen leven. Dat 2018 een woelig jaar was voor hem door gezondheidsproblemen komt telkens terug naar boven drijven. Zo gaat “Losing Our Minds” over de wil om los te breken uit een depressie en is de opvolgende instrumentale track heel passend “Fly Free” genoemd. Eindigen doet hij met “In The End” wat tekstueel de meest positieve noot is en dan ook een mooie afsluiter is van de EP.

Ondanks de donkere teksten brengt Taska gelukkig veel variatie in de producties. “Losing Our Minds” is de meest commerciële track van de EP en werd dan ook vorige maand als single uitgebracht. De aanstekelijke gitaar in combinatie met de verschillende elektronische elementen zorgen voor een unieke combinatie die nog veel streams gaat opleveren. Als tegenpool hiervan brengt “Get Out Of My Head” ons een donkerder future bass nummer met lo-fi elementen en een meeslepende drum. Voorlopig heeft Taska Black geen shows gepland in België, maar laat ons hopen dat dit snel veranderd.

Facebook / Twitter / Website

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single San Holo - "TINY FLOWERS"

De Nederlandse Sander van Dijck verdiepte zich in zijn studententijd in gitaar & muziekproductie in Rotterdam en ging met die basis aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello - "Unity"

De Amerikaanse dj en producer Marshmello liet zich de afgelopen jaren verleiden door samenwerkingen met popsterren en grote namen in de rapwereld….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amon Tobin - "Rise to Ashes"

Amon Tobin creëert al 25 jaar zijn eigen universum. In zijn vroege jaren (1996-2000) stond hij bekend om zijn prachtige versmelting van…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.