Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BEUK – “Tijdbom”

BEUK is een Belgische rockband die de Nederlandse taal combineert met hard-punk-rock. Matthias ‘Meyke’ Demey (gitaar), Roel Jacobus (zang – bas) en Laurent De Moor (drums) spelen echte rock ’n roll met Vlaamse teksten over alles wat met feest te maken heeft. Lekker rechtdoor, zonder franjes en vlot meezingbaar. Na het album Strak Plan in eigen beheer uitgebracht in 2017, ging BEUK in 2018 de studio in met Ace Zec, producer van o.m. King Hiss, Spoil Engine en Diablo Blvd. In samenwerking met Parsifal Records verscheen in september 2018 de single “Hel van de Planeet”.

“Tijdbom” wijkt qua sound niet af van het originele concept. Invloeden van bands zoals Motörhead, The Stooges, Peter Pan Speedrock, The Scene, Iron Maiden en De Kreuners blijven je steevast herinneren dat dit muziek is met een ernstige knipoog naar de huidige muziekscene. Deze muziek gaat altijd rechtdoor, kent geen franjes en zorgt ervoor dat de twee minuten om zijn zonder dat je er erg in hebt. Dit nummer gaat meer richting Mötorhead in zijn eerste periode waar de je de punk kon herkennen in de metalscene. De clip laat drie muzikanten zien die in een psychiatrische instelling zitten. Ze worden ook bijgestaan door Frank Dubbe, Oostends punkfenomeen die de nog gekkere psychiater speelt. En dat typeert deze muziek volledig.

Uitstekend nummer dat nauwelijks afwijkt van het concept dat ze al jaren spelen. Als ze je al goed vond, luister nu zeker dit nummer ook. If you hate them, you’ll still gonna hate it. Deze single is vanaf 12 november overal te beluisteren. “Tijdbom” is de tweede single van EP Dynamiet die in januari zal uitkomen. Hier wordt nu een heus internationaal productieteam samengesteld die deze release in goede banen zal leiden.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bruce Dickinson - “Afterglow of Ragnarok”

Waardig ouder worden. Het onderwerp kwam meteen ter sprake bij de lancering van “Afterglow of Ragnarok”, de nieuwe single van Bruce Dickinson….
LiveRecensies

SONS @ Nieuwe Nor: Lawaai voor gevorderden

De grootste festivals van de Benelux op hun grondvesten laten schudden? Laat dat maar aan SONS over. Na een eclatante passage op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Divorce - "Scratch Your Metal"

Heel veel tijd om te ontspannen heeft Divorce niet gehad. Het Britse viertal beleefde namelijk een uiterst drukke festivalzomer in eigen land…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.