Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balthazar – “Entertainment”

© Athos Burez

Het is nog maar twee weken geleden dat één van de succesvolste Belgische bands van het laatste decennium zijn terugkeer vierde met het straffe “Fever” en daar is Balthazar alweer met een nieuwe single. De band rond Maarten Devoldere en Jinte Deprez laste een pauze in van iets meer dan twee jaar om met volle focus aan hun solocarrière te werken. In het voorjaar van 2018 doken de vier leden terug de studio in om aan nieuw materiaal te werken. Hun nieuwe plaat Fever verschijnt op 25 januari en zal ook hun gloednieuwe single “Entertainment’ bevatten.

Met “Entertainment” weet Balthazar alvast voor heel wat plezier te zorgen. Leuk gefluit en een groovy baslijn maken van het nummer een echt aanstekelijk liedje. De zon is duidelijk niet weg te denken op deze song en het lijkt er ook een beetje op dat Balthazar nieuwe horizonten aan het verkennen is. Iets zwoeler en met meer ruimte voor een aanstekelijk en elektronisch refrein. Met wat castagnetten en een zomers sfeertje laat Balthazar de temperatuur voelbaar stijgen, en als de stemmen van Devoldere en Deprez er nog eens bijkomen, kan je niet anders dan beginnen zweten. Een viooltje gespeeld door Tijs Delbeke, wat zweverige stemmen en een leuke gitaarlijn maken het geheel helemaal af. Op net iets meer dan drie minuten valt er dus heel wat te ontdekken op deze nieuwe van Balthazar.

Op vrijdag 8 maart stellen ze hun nieuwe plaat voor in de Lotto Arena in Antwerpen met in het voorprogramma Faces on TV!

Facebook

1675 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus - "Time Bomb"

Belgische indieliefhebbers kennen Maarten Devoldere als de frontman van Balthazar. Echte fans weten dat de Kortrijkzaan sinds 2016 een alter ego heeft…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Antler King - Dances (★★★½): Lekkere portie gemengd

Met een titel als Dances worden de oren van deze beren natuurlijk meteen gespitst. The Antler King is de band rond muzikale…
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.