Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Earl Sweatshirt – “Nowhere2go”

Na drie jaar toont Earl Sweatshirt nog eens een teken van leven. De rapper die samen met Tyler, The Creator en Frank Ocean de meest succesvolle carrière kende na Odd Future, liet na zijn album I Don’t Like Shit, I Don’t Go Outside niets van zich horen. Dat album was toch al van 2015 geleden. Hij zou dit jaar nog op Europese tour gaan, maar die annuleerde hij. Earl beweerde last te hebben van depressie en angsten, en verloor daarnaast ook nog zijn vader, de Zuid-Afrikaanse poëet Keorapetse Kgotsitsile. Als je dan ook nog eens weet dat de recent overleden Mac Miller een zeer dichte vriend van Earl was, is het niet moeilijk te geloven dat de man even een break nodig heeft.

Op Vince Staples’ nieuw album FM! kregen we al een korte snippet te horen van Earl, die eigenlijk als voorbode diende voor nieuw materiaal. Dat nieuw materiaal krijgt nu vorm in zijn nieuwe single “Nowhere2go”. Hoewel het nummer nog geen twee minuten duurt, valt er veel over te zeggen. Eerst en vooral, de teksten zijn enorm duister en geven een inkijk in de depressie van Earl: “Yeah, I think I spent most of my life depressed / Only thing on my mind was death / Didn’t know if my time was next.” De angst voor de dood, wanneer iedereen die je kent heengaat, is zeer beangstigend, maar ook herkenbaar. Toegegeven, na een eerste luisterbeurt komt Earl nogal nasaal en verveeld over, een beetje zijn trademark. Geef het nummer toch meer luisterkansen en je zal zien dat Earl op een eerlijke en poëtische manier zichzelf blootstelt aan de wereld. De beat is daarnaast ook lekker chaotisch en mysterieus, en maakt van het nummer samen met de lyrics een mooi en compleet geheel.

We zijn blij om te zien dat het beter gaat met Earl, en dat hij zich terug durft openstellen. Uit alle tragedie die hij allemaal heeft meegemaakt, toch nog kracht uitputten om muziek te maken, dat kan alleen maar toegejuicht worden. Van een comeback gesproken. We kijken daarom al enorm uit naar een nieuw album.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramzi - "Onbeschrijfelijk" (feat. Freddie Konings & Zwangere Guy)

België blijft verbazen in de Nederlandse hiphopscene. Het alom bekende TopNotch maakt hoe langer hoe meer ruimte voor Vlaamse rappers. Vandaag nemen…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BADBADNOTGOOD & MF DOOM - "The Chocolate Conquistadors"

Veel horen we niet meer van veteraan MF DOOM, maar als de stripgeobsedeerde gemaskerde MC nog eens uit zijn (bat)cave komt, is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.