Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Jacklin – “Head Alone”

Dat er uit Australië niet enkel stevige of psychedelische gitaren komen, bewijst Julia Jacklin ons. De jongedame uit Blue Mountains bracht in 2016 al het fantastische Don’t Let The Kids Win uit en volgend jaar komt daar een vervolg op. Ze blijft alleszins trouw aan haar eerlijke sound, en dat konden we eerder al horen op “Body”. Nu komt de jongedame met “Head Alone”, het tweede nummer van Crushing dat op 22 februari zal verschijnen. En nog meer goed nieuws: op 8 april stelt ze dat album voor in de AB Club.

“Head Alone” bevat dezelfde thematiek als “Body”, maar is misschien net iets directer. ‘I don’t want to be touched all the time. I raised my body up to be mine’ is het meezingbare refrein, dat eigenlijk iets heel ernstigs aankaart. Verder gaat het nog met ‘I’ll say it until he understands, you can love somebody without using your hands’, we vinden het wel fijn dat ze zoiets kan aankaarten op een positieve manier. Want de muziek op “Head Alone” is zeer optimistische en zelf redelijk aanstekelijk. Een heel fijn indie rock liedje dat zich meteen in je oorkanalen nestelt.

3435 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FeaturesWedstrijden

Tien tips voor Trix in het najaar + win duotickets

We kunnen er weer aan beginnen: het concertseizoen. Hopelijk verloopt dit seizoen normaler dan de vorige twee jaar en kunnen we alle…
AlbumsRecensies

Julia Jacklin – PRE PLEASURE (★★★★): Poëtische eenvoud

Een van de meest fascinerende singer-songwriters die de laatste jaren de muziekscène betrad, is de Australische Julia Jacklin. In 2016 bracht ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Jacklin - "Love, Try Not To Let Go"

Binnen een dikke maand brengt Julia Jacklin eindelijk nog eens een langspeler uit, en afgaande op de singles lijkt dat weer een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.