Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DROELOE & Sem – “Facing The Sea”

DROELOE is de combinatie van producer Vincent Rooijers en visual designer Hein Hamers. Deze merkwaardige samenwerking zorgt voor een combinatie tussen indrukwekkende visuals die hun even imposante muziek ondersteunt. Het duo staat bekend om zijn percussie-intensieve producties die een weg zoeken tussen Future Bass en Trap. De Nederlanders, die net een solo Amerikaanse tour achter de rug hebben, brengen ons een ‘collaborative two-single series’ waarbij ze in hun eerste single samenwerken met Sem, een Nederlandse producer die ze leerden kennen op een schrijfsessie, maar waar we verder niet veel over weten.

“Facing The Sea” is een experimentele single die van begin tot einde de dreiging van de natuur probeert te vatten in een muzikaal epos. De productie van DROELOE en Sem bouwt op naar een refrein waarin de dissonante synths en explosieve drums ons het gevoel geven dat we op zee ronddwalen tijdens een storm. Later in het nummer voegen de producers er nog een dansbare vibe aan toe die het nummer naar een finaal hoogtepunt brengt. De sterke productie staat echter in contrast met de zanglijn die maar weinig waarde toevoegt aan het nummer. Dat de tweede strofe dan ook nog eens een kopie is van de eerste strofe, versterkt dit gevoel alleen. Gelukkig blijft het nummer van DROELOE en Sem steeds staande en kijken wij dus met veel genoegen uit naar het volgende nummer uit de two-single series.

Facebook / Twitter / Website

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single San Holo - "TINY FLOWERS"

De Nederlandse Sander van Dijck verdiepte zich in zijn studententijd in gitaar & muziekproductie in Rotterdam en ging met die basis aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma - "NO COMPLAINING" (feat. Lowye)

Hij begon als dubstep- en drum-‘n-bassproducer, maar de honderdduizenden streams die Rare Akuma op Soundcloud verzamelde heeft hij toch te danken aan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Skrillex – Quest for Fire (★★★½): Nieuw talent zorgt voor vuur

Dat 2023 Skrillex’ jaar moest worden, werd al op 1 januari duidelijk. Op Sonny Moores socials verscheen onder het bijschrift ‘QFF/DGTC 23’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.