Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (29 oktober – 4 november)

 

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze spooky week was er een met griezelig nieuwtjes: Post Malone verkoopt zijn collectie crocs uit in 10 minuten, Kanye West is op bezoek in Houthalen, Decadance sluit voorgoed de deuren en Steak Number Eight blijft bestaan onder nieuwe name Stake.

Griezelig gestoorde promo: Crocs van Post Malone verkopen uit in 10 minuten

Ja, je leest het goed. Post Malone, de populaire Amerikaanse rapper met tattoos in z’n aangezicht, verkocht crocs. Hij ontwierp een paar plastic klompen en zes verschillende Jibbitz (de prullen die je in je crocs kan steken). Waarom? ‘I wear Crocs everywhere from the bar to the stage and I felt it was the perfect collaboration to get together with Crocs and give the fans what they’ve been asking for.’ En of fans erom vroegen. De crocs waren uitverkocht in 10 minuten. Griezeliger dan dit wordt Halloween niet.

Griezelig gezellig bezoek: Kanye West in Limburg

Wanneer Kanye ons nieuws niet overheerst met Trump-quotes, kan hij het toch niet laten de lokale pers op z’n kop te zetten door een bezoekje te brengen aan Limburg. Op dinsdagavond bracht de rapper een bezoekje aan de sporthal van basketbalploeg Limburg United. Z’n maatje LaVar Ball, vader van LA Lakers-speler Lonzo Ball, organiseerde er een wedstrijd tegen de Amerikaanse Junior Basketball Association (JBA, nationale jeugdploeg) waar zijn twee andere zonen Li Angelo en LaMelo deel van uitmaken. Tijdens het derde kwart kwam Kanye West binnengeslopen, maar niet onopgemerkt. Iedereen sprong recht en het spel moest zelfs even worden stilgelegd omdat ook de Limburgse spelers niet wisten wat hen overkwam. West ging meteen naast LaVar Ball zitten en is na de match nog iets gaan eten in Genk.

Griezelig gemiste kans: MTV EMA Award voor Best Belgian Act gaat naar Dimitri Vegas & Like Mike

Zondagavond vinden de MTV European Music Awards plaats in Bilbao. Daar zullen een aantal Europese acts het tegen elkaar opnemen in de categorie Best Worldwide Act. Voor België wordt DJ-duo Dimitri Vegas & Like Mike afgevaardigd. Zij sleepten de nominatie in de wacht voor Angèle, Warhola, Emma Bale en Dvtch Norris op dinsdagavond tijdens de pre-party in Plein Publiek. De minder gewaagde keuze is te wijten aan het feit dat de stemming online gebeurde door fans en die zijn er nu eenmaal het meeste voor het wereldberoemde DJ-duo. Een iets jongere artiest of een vrouwelijke Belg, had volgens ook geen foute keuze geweest.

Griezelig goed idee: Er komt een docu-reeks van Prince op Netflix

Na een nieuw album van Prince, volgt er binnenkort ook een documentairereeks over de muzikant die in april 2016 het leven liet. Netflix stelde de vraag aan Oscar-genomineerde producer en regisseur Ava DeVernay. Die meteen enthousiast was: ‘De enige manier waarop ik deze film kan maken is met liefde. En met de grootste zorg. Ik voel me vereerd en ben erg dankbaar voor de kans die ik krijg van z’n erfgenamen.’ Die laatste moesten natuurlijk ook hun akkoord geven. DeVernay is al enkele maanden bezig met de reeks, maar er is nog geen zicht op een mogelijke release-datum.

Griezelig gerechtigde(?) ruzie: Pharell Williams klaagt Trump aan voor gebruik van “Happy”

Pharell Williams is niet bepaald Happy. Hij liet z’n advocaat een brief sturen naar Donald Trump met daarin de eis zijn muziek niet langer te gebruik. De Amerikaanse president gebruikte namelijk “Happy” als openingsnummer tijdens zijn laatste politieke rally in Indiana, die plaatsvond op dezelfde dag als de schietpartij in de synagoge in Pittsburgh waarbij 11 mensen om het leven kwamen. “Op de dag dat een gestoorde nationalist een massamoord pleegt, speelde u het nummer Happy. Er is helemaal niets ‘happy’ aan een dergelijke tragedie en daarbij heeft u ook geen toestemming gekregen om deze track af te spelen”, liet Williams optekenen.

Griezelig Gents nieuws: Decadance sluit de deuren na 22 jaar

Een gevestigde waarde in de Gentse Overpoortstraat kondigde deze woensdag z’n afscheid aan. Decadance stopt ermee na 22 jaar. De club ging open in 1996 en kon jaarlijks op zo’n 100.000 feestvierder rekenen. Naast de grote DJ’s in Decadance was ook de invloed van drugs op de feestgangers geen geheim. In 2017 probeerde burgemeester Daniël Termont de discotheek al eens te sluiten omdat er marihuana, xtc, cocaïne en heroïne werd aangetroffen. Nu neemt Decadance zelf de beslissing om na twee decennia nachtelijk vertier een tijdperk af te sluiten. En hoe doe je dat het beste? Met een heus feestweekend natuurlijk.

Griezelig gretige (weder)geboorte van Steak Number Eight

De band Steak Number Eight kondigde eerder dit jaar in een verwarrend persbericht hun einde aan. Een einde dat eigenlijk geen echt einde was, maar wel één met een afscheidsconcert in de Gentse Vooruit. Daar kondigden ze deze week hun wedergeboorte aan. Steak Number Eight heet vanaf nu Stake. Hun vorige bandnaam refereerde naar een nummer van de band Viodpont, een band waarin frontman Brent Vannestes broer drumde. Sinds de dood van die broer, kan Vannestes de naam van zijn eigen band niet meer loskoppelen van de tragische gebeurtenis. Daarom nu een wedergeboorte. En de debuutplaat van Stake ligt al klaar, met een ietwat andere sound: ‘Ik haalde er wat elektronica bij. Maar Stake blijft boos, het blijft een uitlaatklep voor frustraties.’

© CPU – Joost Van Hoey

Griezelig gestunt met #gebtfeinacht: Rammstein komt naar België

Op Halloween doken bij schemer plots lichtprojecties op in Gent, Antwerpen en Brussel met het logo van Rammstein en de hashtag #gebtfeinacht. Zonder verdere info, die volgde vrijdag want Rammstein kondigde hun European Stadium Tour aan met een stop in België. Op 10 juli 2019 houden ze halt in het Koning Boudewijnstadion, tickets zijn te koop vanaf volgende week donderdag 8 november.

Griezelig gaga verhaal: Sharon Osbourne drogeerde Ozzy om de waarheid te weten

Sommige vrouwen zijn tot veel in staat om de waarheid te achterhalen. Mevrouw Osbourne is er zo eentje. Sharon Osbourne drogeerde haar man Ozzy om alles te weten te komen over zijn experimentele affaires met andere vrouwen. Ze deed haar verhaal in The Sun: ‘Hij stuurde mij een email die bedoeld was voor een van zijn minaressen. Toen nam hij zijn slaappillen en ik deed er een twee extra in zijn drankje en vroeg hem alles, en alles kwam eruit. Hij zou me nooit de waarheid hebben verteld, nooit.’ Het koppel was even uit elkaar in 2016 maar Sharon keerde terug omdat ze verliefd was op hem en ze dacht dat niemand haar nog zou willen.

Genoeg muzieknieuws gelezen? Vind de nieuwste singles die wij reviewden in onze Spotify-lijst ‘Verse honing van de Dansende Beren’

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lorn - "ENTROPYYY"

Het is niet eenvoudig om de elektronische muziek van Marcos Ortega, ofwel Lorn, onder één concrete noemer te brengen. Hij heeft door…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STAKE - "Deadlock Eyes"

We hoeven je al lang niet te vertellen dat STAKE een van de meest consistente metalbands van ons land is. De vier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.