Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mark Knopfler – “Back On The Dance Floor”

Een levende legende als Mark Knopfler hoeft geen introductie. Hij is voor rock wat mayonaise is voor een goed pak friet, onmisbaar. Reeds in de jaren zeventig maakten hij en zijn ‘Dire Straits’ het mooie weer en ook later in zijn solo carrière brak Mark heel wat potten. Nummers als “Money For Nothing” en “Sultans Of Swing” staan in het algehele muzikale geheugen gegrift. Het nieuwe album Down The Road Wherever is op komst en dat betekent traditioneel enkele singles, “Back On The Dance Floor” is nummer twee.

Een letterlijk luchtige intro met speelse baslijn opent de dans op deze nieuwe. Wanneer de onmiskenbare gitaarsound de beat aansnijdt en er de Knopfler stempel indrukt, zijn we vertrokken. Al zijn de laatste zomerdagen geteld toch doet dit nummer denken aan een broeierige zomerdag of een heerlijke roadtrip. Het nummer werkt aanstekelijk, ronkt gezapig verder en zwelt aan met enkele vrouwelijke backing vocals en leuk geplaatste synths. Het mag niet verbazen dat er een glansrol is weggelegd voor de melodische leadgitaar van Knopfler. Mark was al cool in de seventies, bleef dit in de eighties en nineties en hij onderschrijft dit alleen maar met deze heerlijke “Back On The Dance Floor”. De titel liegt er dan ook niet om, wij betrapten onszelf al op enkele spontane bewegingen bij de luisterbeurten. Maar oordeel vooral zelf!

Facebook/Website

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #44

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mark Knopfler – “Two Pairs Of Hands”

Nog een tweetal weken moeten we wachten tot de langverwachte nieuwe langspeler van Mark Knopfler verschijnt. De gewezen Dire Straits-gitarist liet ons…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mark Knopfler - "Watch Me Gone"

Vorige maand kondigde Mark Knopfler een nieuw soloalbum aan, One Deep River, en deelde hij met “Ahead Of The Game” een eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.