Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single dodie — “If I’m Being Honest”

Het gaat goed met de muziekcarrière van de Engelse Dorothy Clark (dodie voor de vrienden, met kleine letter). De singer-songwriter uit Essex won zich een schare fans met covers en vlogs op YouTube, en kwam sinds 2016 met twee onafhankelijk uitgebrachte ep’s, Intertwined en You.

Begin volgend jaar komt daar nog eentje bij, dat de naam Human kreeg. De eerste single, een duet met Tom Walker dat ook “Human” heet, hoorden we in september al. Nu is er een tweede, “If I’m Being Honest”. De productie lag in handen van Fred Cox (James Morrison, Rag’n’Bone Man).

Qua opzet is dit een klassiek dodie-nummer; we horen een tekst die het heeft over liefde en haar state of mind, boven een minimalistisch chamber pop-arrangement van strijkers en drums, gedragen door een elektrische piano. Daarbij denken we vooral aan het eerder uitgebrachte “When”. Later bloeit het nummer echter volledig open. Waar dodie eerder meestal vooral delicate klanken en terughoudendheid gebruikte om emotie in haar nummers over te brengen, steunt “Honest” op dynamiek. Hierbij maakt de zangeres gebruik van het talent van violist Will Harvey om de song naar een prachtige climax te verheffen.

Hoewel haar formule niet enorm is veranderd—eerdere naysayers zal ze hiermee niet overwinnen—is dit nummer desalniettemin een waardevolle toevoeging aan dodie’s discografie. Wij kijken alvast reikhalzend uit naar de nieuwe ep!

Human komt op 18 januari uit, en op 10 februari brengt ze haar nieuwe nummers in de Antwerpse Roma. Tickets zijn hier te verkrijgen.

Twitter / Facebook / YouTube / Website

4 november 2018

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief