Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danko Jones – “Burn in Hell”

Het Canadese trio Danko Jones doet nog steeds waar het goed in is. Hard rock mixen met een goede scheut rock ’n’ roll, blues, boogie en garagerock. Dit doen ze al sinds 1996 en de ingrediënten zijn nog steeds hetzelfde. Gelukkig weten ze met deze ingrediënten genoeg variatie te brengen zodat het niet begint te vervelen. De vorige single “We’re Crazy” tapte nog meer uit het garagerock-vaatje, maar deze single oriënteert zich meer naar het hardrock-boogie gebeuren.

Het eerste wat velen zal opvallen, is dat het nummer muzikaal evengoed op een Volbeat release had kunnen staan. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de zanger mee deed op het nummer “Black Rose” van Volbeat. Tot zover de vergelijking. Het nummer begint met een riff die erg punk-garagerock is. Daarna komt een strofe die terugvalt op wat ze goed doen. De gitaar af en toe laten invallen en de drum laten verder doen. Het refrein is het stuk waar Volbeat terug komt. Zeer hard meezingbaar en als verrassing op het einde: more cowbell!

Een single die geen fan gaat verrassen, maar ook meteen laat zien waar Danko Jones voor staat. Een releasedatum is nog niet gekend, maar het zou in de lente van 2019 gebeuren. Deze release zal gebeuren en meer info volgt in de komende weken. 21 november komen ze naar Antwerpen in de Zappa, maar daar zullen ze de nieuwe release nog niet bij hebben.

Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.