Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clean Bandit – “Baby” ft Marina and The Diamonds & Luis Fonsi

Vier jaar na hun debuutalbum staat Clean Bandit met de moeilijke tweede klaar. Ze konden echter niet wachten tot de releasedatum – 30 november – van What Is Love? en pakken nu met nog een nieuwe single, “Baby”, uit. Clean Bandit heeft tal van hits op de teller staan. Zo braken ze in 2014 door met de meezinger “Rather Be”. In 2016 scoorde de Britse band met de single “Rockabye Baby.” Stilgezeten heeft de band dus zeker niet. Met “Baby” lossen ze een collab met Marina and the Diamonds en Luis Fonsi.

Moesten we “Baby” in één woord moeten beschrijven, dan zouden we ongetwijfeld voor ‘cliché’ kiezen. Zowel de standaard Latijns-Amerikaanse dansbeats als de akkoordenprogressie brengen niets vernieuwends. Ook de Spaanse rap heeft geen meerwaarde. Na “Despacito” heeft iedereen z’n buik wat vol van Spaanse rap, dus op een geautotunede interventie zit niemand te wachten. Verder wist de tekst ons evenmin te bekoren. “Baby” lijkt wel een voddenversie van Shakira … Of Clean Bandit met What Is Love? een vervolg kan breien aan hun succesverhaal, valt dus af te wachten!

Facebook / Website / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aya Nakamura - "Baby"

Muziek door en voor vrouwen, dat is wat de Franse Aya Nakamura keer op keer de wereld in stuurt. Haar sterrenstatus trekt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clean Bandit & French The Kid - "Sad Girls" (feat. Rema)

Het is al even geleden dat er een nummer van Clean Bandit in ons hoofd vast stak. Hun laatste album What Is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX - "Baby"

Het was alweer van “Good Ones” geleden dat hyperpop-prinses Charli XCX nog eens een solosingle uit bracht. “Beg for You”, met Rina…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.