Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clean Bandit – “Baby” ft Marina and The Diamonds & Luis Fonsi

Vier jaar na hun debuutalbum staat Clean Bandit met de moeilijke tweede klaar. Ze konden echter niet wachten tot de releasedatum – 30 november – van What Is Love? en pakken nu met nog een nieuwe single, “Baby”, uit. Clean Bandit heeft tal van hits op de teller staan. Zo braken ze in 2014 door met de meezinger “Rather Be”. In 2016 scoorde de Britse band met de single “Rockabye Baby.” Stilgezeten heeft de band dus zeker niet. Met “Baby” lossen ze een collab met Marina and the Diamonds en Luis Fonsi.

Moesten we “Baby” in één woord moeten beschrijven, dan zouden we ongetwijfeld voor ‘cliché’ kiezen. Zowel de standaard Latijns-Amerikaanse dansbeats als de akkoordenprogressie brengen niets vernieuwends. Ook de Spaanse rap heeft geen meerwaarde. Na “Despacito” heeft iedereen z’n buik wat vol van Spaanse rap, dus op een geautotunede interventie zit niemand te wachten. Verder wist de tekst ons evenmin te bekoren. “Baby” lijkt wel een voddenversie van Shakira … Of Clean Bandit met What Is Love? een vervolg kan breien aan hun succesverhaal, valt dus af te wachten!

Facebook / Website / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

John Grant - Boy From Michigan (★★★★): Grootse muziek voor het halfduister

John Grant is zo’n artiest die zichzelf met elk nieuw album verder tracht te ontwikkelen. Met The Czars bracht hij tussen 2001…
AlbumsRecensies

SHAED - High Dive (★★½): Niet echt een avontuurlijke duik

Chelsea Lee, haar man Spencer Ernst en diens tweelingbroer Max Ernst timmeren al enkele jaren aan de weg naar succes. Oorspronkelijk begonnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vaccines - "Headphones Baby"

The Vaccines staan bekend om hun aanstekelijke, vrolijke rockliedjes waarmee ze live onder meer de Ancienne Belgique in vuur en vlam hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.