Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Static Union – “New Found Way”

Schotland. Het land is misschien het kleiner VK-zusje van Engeland op vlak van muzikale export, desalniettemin heeft het doedelzakland een reeks grote namen voortgebracht. Denk maar aan Biffy Clyro, Simple Minds, Mogwai,… De dag van vandaag broeit er nog steeds iets in de muzikaalste stad, Glasgow. Naast grotere zalen als de O2 en de SSE Hydro, vind je er ook tal van zalen waar je zowel tourende indie artiesten als de lokale scene in veelvoud aan het werk kunt zien.

Een van die bands stellen we graag aan jullie voor, Static Union. De tieners timmeren al een viertal jaar aan een doorbraak en zijn zeker op de goeie weg. Zo speelden ze al het voorprogramma van YONAKA, dat op haar beurt de komende tijd in het kielzog van Bring Me The Horizon wordt meegetrokken. Volgt voor hen spoedig een gelijkaardige kans?

Static Union hun nieuwste single, “New Found Way”, klinkt fris en fruitig. Het helder gitaarspel doet denken aan het opgewekter werk van The Smiths, maar dan broederlijk in de schaal gelegd naast de zweverigheid van The War On Drugs. In dit nummer geen dreunende baslijnen of rammende drums te bespeuren. Zo hebben we het ook wel eens graag. Het zorgt ervoor dat het nummer een erg mooi, sferische klankenpalet oplevert. Lichtvoetige eenvoud met een catchy gitaarriedel, waardoor ze mogelijks ook een grote massa ermee kunnen bereiken.

WebsiteFacebookInstagramTwitter

130 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
Nieuwe singles

Nieuwe single The Van T's - Blood Orange

Schotse kilt, ehh… rock op Dansende Beren. Het land dat vooral bekend is van mierzoete bands als Wet Wet Wet, Travis en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.