LiveRecensies

Buzzy Lee & Yusuf @ Fifty Fifty Session (C12): Alternatieve indie op de rand van doorbraak

© Larissa Zenner

Er is geen beter moment om artiesten te leren kennen dan op een intieme showcase. Des te blijer zijn we dan als we twee zeer beloftevolle acts in een kleine, gezellige zaal voorgeschoteld krijgen. Voor de tweede Fifty Fifty Session van het seizoen stonden met de Amerikaanse zangeres Buzzy Lee en onze Belgische ‘Grote Beer Van Morgen’ Yusuf twee alternatieve acts op het podium die het ontdekken waard zijn. Met gespitste oren lieten we ons maar al te graag verleiden door deze twee opkomende talenten.

© Larissa Zenner

Onze Belgische trots Yusuf was de eerste die het knusse podium van de C12 mocht betreden en hij had meteen drie muzikanten mee. Aangekondigd werd hij als een mix russen RY X en Tamino, maar na zijn show durven we daar zelfs nog de tederheid van Ben Howard bij plakken. In zijn set stond zijn sterke debuut-ep Balm centraal, en die nummers wisten ook door de ietwat experimentele sound behoorlijk te boeien. Zo had je bijvoorbeeld het ijzersterke “filth”, dat een orgelachtig geluid in de achtergrond had en een mooie opbouw kende. 

© Larissa Zenner

Veel muziek heeft Yusuf nog niet uit, maar hij beloofde dat een tweede ep er weldra aankomt; net zoals een kortfilm, waar we al enorm benieuwd naar zijn. Om de set nog krachtiger te maken, bracht de Leuvense singer-songwriter een cover van Madonna’s “La Isla Bonita” en kon hij door de fragiele en dromerige accenten te onderstrepen, overtuigen. “heathen” was dan weer het absolute hoogtepunt van de set omdat het nummer niet alleen breekbaar en kwetsbaar aanvoelt, maar door sterk gekozen elektronische effecten opviel. Van Yusuf gaan en moeten we nog meer zien! 

© Larissa Zenner

De Los Angelse zangeres Buzzy Lee begint in Brussel aan haar allereerste Europese tour, en heeft met een show op de Fifty Fifty Session geen betere keuze kunnen maken om de show eens te testen. Net zoals Yusuf heeft ook zij nog maar één ep uit, maar die geeft meteen aan hoe sterk ze als singer-songwriter is. Haar set bevatte naast enkele luisterliedjes, ook iets meer popgeoriënteerde nummers. Met “Coolhand” en “Lose In The Dark” wist ze dan ook het meest te kluisteren, misschien ook omdat ze van achter haar piano kroop om te dansen.

© Larissa Zenner

Buzzy Lee maakt muziek die je het best tussen Susanne Sundfør en Agnes Obel kan situeren, maar haar stem deed bijvoorbeeld in “On The Radio” zelfs een beetje aan Beth Ditto denken. Het publiek kon de link ook snel leggen, maar kreeg verder met “No Her” en “What Has A Man Done” enkele mooie alternatieve indienummers te horen, die haar eigenheid centraal stelden. De poëtische kant heeft Buzzy Lee met zekerheid van papa Steven Spielberg meegekregen, en die kan trots zijn op zijn creatieve dochter.  We kunnen ons voorstellen dat Buzzy Lee met een hele band iets straffer uit de hoek kan komen, maar het potentieel was gisterenavond onmiskenbaar.

© Larissa Zenner

De tweede Fifty Fifty Session van het inmiddels derde seizoen was er één voor liefhebbers van alternatieve indie met popinvloeden. Onze ‘Grote Beer Van Morgen’ Yusuf kreeg de C12 iets makkelijker stil dan zijn opvolgster Buzzy Lee, maar beide artiesten toonden dat ze enorm veel potentieel hebben om door te groeien naar grotere podia. Yusuf kon met zijn band, waar ook een celliste tussen zat, een goede indruk nalaten van hoe zijn shows er in de toekomst kunnen uitzien, en die heeft alles in huis om zalen uit te verkopen. Buzzy Lee was dan weer een charmante verschijning, die toonde dat ze met enorm veel goesting en plezier muziek maakt.

Buzzy Lee staat vanavond (25/10) nog een keer in de AB Club en er zijn nog steeds tickets te koop!

1275 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Tessa Dixson: 'Mijn muziek is een representatie van hoe ik de wereld zie'

Dat Tessa Dixson een diamantje is binnen de Belgische muziek, is geen geheim meer. We hebben haar doorheen de jaren dan ook…
LiveRecensies

Zed Yun Pavarotti & Frenetik @ Fifty Fifty Session: Franse toekomstmuziek

De Fifty Fifty sessies zijn ondertussen een vaste maandelijkse afspraak geworden in de C12 om nieuw talent te ontdekken. De organisatie nodigt…
FeaturesUitgelicht

De 25 beste Belgische singles van 2018

In België hebben we te maken met een erg fijne muziekindustrie. Het gaat zelfs zo ver dat er bijna wekelijks interessante releases…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.