Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (15 oktober – 21 oktober)

© CPU – Bert Savels

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week veel pauzerende acts: M.I.A. neemt een break, Foo Fighters dreigt met een pauze en ook Grizzly Bear houdt het voor bekeken. Gelukkig gaat Koen Buyse dan weer wel solo het land rondtrekken met oud materiaal.

Grizzly Bear heeft zijn laatste optreden gegeven

De band rond Ed Droste houdt er nu echt mee op. Deze week poste de band een oude foto op Instagram met daaronder het opschrift: Tonight is our last show! Het concert in Toronto werd dan ook hun laatste. Het is niet duidelijk of en wanneer de band terug bij elkaar zal komen. Grizzly Bear begon in 2002 als solo project van Ed Droste en bracht ondertussen al vijf albums uit.

Foo Fighters’ Dave Grohl is klaar om een pauze te nemen

Althans dat zei frontman Dave Grohl deze week in een podcast van Billboard’s Chart Beat. Hij zegt er meteen bij dat hij wel al het nieuwe album van de band voor zich ziet. Het komt er dus zeker, maar niet al te snel. Dat Foo Fighters even een pauze wil inlassen, is begrijpelijk. De band is al sinds 2017 non-stop aan het touren met hun Concrete & Gold tournee. In juni stonden ze met die show in het Sportpaleis. Onze review van dat concert, lees je hier.

M.I.A. neemt ook even een pauze

Naar aanleiding van haar film, vertelde M.I.A. in een interview met The House of Strombo dat ze niet langer gemotiveerd is om muziek te maken. Ze heeft het vooral lastig met het uiten van politieke boodschappen in muziek, en dan specifiek het tegenhouden van die politieke openheid door grotere instanties. ‘Als ik een anti-Trump lied zou maken, zou niemand me tegenhouden. Maar over Tamil (rebellengroep in Sri Lanka) vrouwen schrijf die cyanide pillen nemen om niet verkracht te moeten worden door het leger van Sri Lanka kan dat niet.’ M.I.A. is het moe om tegen het systeem te vechten en zoekt nu andere manieren om haar politieke boodschap te verkondigen. Een manier is alvast haar eigen film, die vorige maand in première ging.

Dave Keuning verklaart zijn The Killers-break: een soloplaat

Ondertussen is een optreden van The Killers een loterij geworden: wie van de originele bandleden staat nog mee op het podium. De ene keer is gitarist Dave Keuning er wel bij, dan weer niet. In het Sportpaleis én op Werchter was hij alvast niet te zien. Daar komt nu een verklaring voor: een soloplaat. Prismism komt uit op 25 januari. Keuning speelde daar zelf nagenoeg alle instrumenten. Het album is geïnspireerd op honderden geluidopnames die hij de afgelopen 10 jaar maakte, op tournee met The Killers. Over die laatste heeft hij ook terug goed nieuws, want Keuning werkt momenteel mee aan het nieuwe album.

Koen Buyse gaat er weer volop tegenaan

Zornik heeft al langer geleden de brui eraan gegeven, maar frontman Koen Buyse blijft gaan. Na zijn nieuw project Brides Of Lucifer gaat hij nu solo door Vlaanderen. Met ‘My Works, Classics & Heroes’ brengt hij eigen songs, en klassiekers van zijn helden op een eenvoudige manier met enkel een gitaar, piano en een stem…” Hij is deze week aan zijn tournee begonnen in Heusden Zolder en treedt nog op in Tongeren, Oosterzele, Evergem, Hasselt, Vilvoorde en Herentals. Meer informatie vind je op zijn Facebookpagina.

Triggerfinger denkt na twintig jaar nog lang niet aan stoppen

De Belgische rockband Triggerfinger is ondertussen al 20 jaar bezig. Op 16 februari vieren ze die verjaardag met een exclusieve show in de Antwerpse Roma. Op 20 jaar tijd heeft de band heel wat albums uitgebracht en leverde enkele hits hun zelfs fans op buiten de Europese grenzen. Wie hun succes mee wil vieren, kan tickets kopen via de website van De Roma.

Damon Albarn legt Gorillaz stil, maar komt terug met The Good, The Bad, The Queen

De frontman van Blur en geestesvader van Gorillaz vertelde het eerder deze maand al. Er zou nieuw werk aankomen van The Good, The Bad, The Queen. En gelijk had hij want deze week verscheen een advertentie voor het nieuwe album Merrie Land in Uncut Magazine. De release staat gepland voor 16 november. Damon Albarn houdt zich momenteel nog zoet met een reeks concerten van Gorillaz alsook een Demon Dayz festival in Los Angeles.

https://twitter.com/TGTBTQUEEN/status/1052978344709382144

Angèle begint haar carrière met een gouden plaat

Belgische trots Angèle heeft het waargemaakt: tien dagen na de release van haar debuutalbum Brol haalt ze goud. De Brusselse verkocht 10.000 exemplaren van haar plaat en mocht de gouden plak in ontvangst nemen tijdens het tv-programma Van Gils en Gasten.

Liam Gallagher weer op dreef: Radiohead heeft het geweten

Je hebt hem misschien gemist in onze vorige overzichtjes, maar Liam Gallagher is opnieuw op dreef. Deze week gaf hij zijn ongezouten mening over Radiohead. Een band waar hij in 2011 ook al eens commentaar gaf. De tweets gisteren de wereld instuurden zouden echter onder een beschonken toestand zijn verzonden. Geniet er vooral zelf van:

Happy Halloween: Marily Manson brengt dildo met z’n eigen gezicht uit als merchandise

Wie zijn slaapkamer nog niet deftig heeft kunnen versieren voor Halloween én fan is van Marily Manson, kan terecht in zijn webshop voor wat exclusieve merchandise. Zo verkoopt hij niet alleen tekenpatronen voor pompoenen maar ook een veel spookier item: ‘a lifelike Marilyn Manson dildo and velvet double cross logo bag for easy and discreet storage.’ Ja, je leest het goed, een dildo met het gezicht van Manson op, voor zo’n 125 dollar. Let er wel op dat het gezicht van Marily Manson: “May fade with multiple uses.”

View this post on Instagram

I guess this is…Halloween. #dickortreat

A post shared by Marilyn Manson (@marilynmanson) on

Genoeg muzieknieuws gelezen? Vind de nieuwste singles die wij reviewden in onze Spotify-lijst ‘Verse honing van de Dansende Beren’

21 oktober 2018

About Author

Emma Vierbergen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief