Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton – “World Class Cinema”

Lo-fi keizer Gus Dapperton staat bekend om zijn beeldende liedjes en jeugdige videoclips in jaren negentig stijl. Nu brengt hij een nummer dat zowel in je dagelijks leven als in je meubilair kruipt. “World Class Cinema” is een authentieke track die perfect bij de vroege avond hoort.

Net zoals de rest van zijn muziek, is deze track analoog bij hem thuis opgenomen. Maar in tegenstelling tot zijn voorgaande singles houdt hij het nu niet bij kristalheldere zanglijnen. Hij breekt zijn eigen flow met rauw brullen tegen de nostalgisch zoete synths in. De drumjam waarmee de track opent, eist je aandacht op zodat je gehoor biedt aan meerdere zanglijnen waarmee hij zichzelf langs alle kanten tegenspreekt.

Het heeft geen zin om Gus Dapperton in een hokje te plaatsen, want hij is gewoon geen vierkant. Zijn indie-popmuziek heeft een retro-gevoel met een moderne DIY-draai. Deze nieuwe groovy single is een volkslied voor de introverten op de dansvloer. Dat belooft voor zijn eerste volledige album waarvan we hopen dat het zo snel mogelijk mag komen.

Check zeker de videoclip waarin onze held zijn gekke zelf doorheen klassieke films danst. Hierin bevestigt hij nogmaals dat Dapperton’s muziek het best tot stand komt als klank en beeld elkaar ontmoeten en we de zanger in zijn eigen wereld tot leven zien komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.