Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Michael Franti – “Just To Say I Love You”

Ondanks dat Michael Franti druk bezig is met zijn pasgeboren zoontje Taj en de screenings van zijn film Stay Human, bracht hij de nieuwe single “Just To Say I Love You” uit. Hiermee kondigt Franti zijn nieuwe album Stay Human Vol. II aan, waarvoor we nog tot 25 januari geduld moeten hebben.

Michael Franti is een artiest in verbinding met de alledaagse realiteit. Hij wil steeds een boodschap doorgeven met zijn muziek, die ofwel gaat over de maatschappelijke eis naar rechtvaardigheid ofwel over het vieren van liefde. Dat de nieuwe single “Just To Say I Love You” focust op dat laatste, is van meet af aan onmiskenbaar. De onmiddellijk aanwezige zomerse vibe en de schattige strofe toveren meteen een glimlach op ons gezicht. Het wordt duidelijk dat Franti teruggrijpt naar zijn typische reggae-achtige sound, zonder de elektronische elementen uit het vorige album Soulrocker. Vanaf de bridge wordt het nummer ook nog eens enorm dansbaar. De slagzin ‘Your love is all I ever wanted!’ blijft hangen en kan niet anders dan enthousiast meegezongen worden. We kennen deze opbouw al van Franti; nummers als “Life Is Better With You” en “Show Me A Sign” hebben ongeveer dezelfde structuur. Dat hoeft geen probleem te zijn, zolang het aangekondigde album de analyserende theoretici onder ons maar zal plezieren met voldoende variatie. Natuurlijk is dat voor Franti niet het meest belangrijke. Hij wil voornamelijk verbondenheid en optimisme verspreiden en daar is hij met dit vrolijk deuntje zeker in geslaagd.

“Just To Say I Love You” is geen totaal vernieuwende single, maar wel een opbeurend, zomers nummer, waarin Franti met succes een boodschap van liefde en plezier verspreidt.

Instagram Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shania Twain - "Not Just A Girl"

Sommige artiesten hoeven niet meer te bewijzen waartoe ze in staat zijn omdat ze al zoveel bereikt hebben. De Canadese singer-songwriter Shania…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauv - "Kids Are Born Stars"

Lauv is een popartiest die al sinds 2014 actief is in het muzieklandschap. Toch moesten we tot 2020 wachten op zijn debuutalbum…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Time Rush - "Honey"

Wie een tiental jaar geleden trouwe Nickelodeonkijker was, zal zich ongetwijfeld Big Time Rush nog wel herinneren. De verhaallijn van de show…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.