Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Roda Lits – “Normal Guy”

Wie nog mocht twijfelen aan het talent in de Belgische garage-underground spitst maar beter zijn oren bij het luisteren naar de nieuwe single van Roda Lits. De band uit het Antwerpse die vorig jaar haar debuut-ep uitbracht, verkent op “Normal Guy” nu verder de spelonken van de garagerock met hun fuzzy no-nonsense-sound. Het is een van die groepen waar fun, energie en lawaai elkaar tegen komen en reageren tot een steekvlam die je wenkbrauwen eraf schroeit. Zéker live, waar het zweet er vaak vanaf druipt.

“Normal Guy” is voorlopig de eerste single die de groep de wereld in stuurt als opwarmer voor hun kersverse album. Live kregen we het eerder ook al te horen en draaide het uit op een intens, fuzzed-up nummer met een psychedelisch kantje. Ook op de studioversie wordt er niet aan rauwheid ingeboet en geeft het warme geluid van de tape, waarop het nummer werd opgenomen, het geheel een losbandig 60’s-gevoel. Verder is de thematiek waarin de single covert lichtvoetig, en probeert de band het warm water niet opnieuw uit te vinden. Normaal is al goed genoeg, vinden ze. Het staat zelfs in de titel.

Roda Lits klinkt herkenbaar en ongetemd op “Normal Guy”, en legt de lat alvast hoog voor hun nieuwe album dat in november uitkomt bij Belly Button Records. Een exacte datum is er nog niet, maar volgt vermoedelijk snel.

Live te zien in Democrazy op 17/10

Facebook | Instagram

15 oktober 2018

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief