Muzieknieuwtjes

Nieuws van de week (8 oktober – 14 oktober)

Muzieknieuwtjes

Nieuws van de week (8 oktober – 14 oktober)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week opnieuw Kanye West, een comeback van Amy Winehouse en van de Raconteurs en Soulwax staat op het Filmfestival in Gent.

Kanye West op bezoek bij Trump

Kanye West, of moeten we nu Ye zeggen, zit in een tweestrijd. Vorige week meldden we nog dat hij van sociale media verdwenen was. Nu heeft hij net weer zijn Twitter account geactiveerd om er speech te delen over de invloed die sociale media kan hebben op je denken. Dat Kanye zich niet zo snel laat beïnvloeden, zagen we donderdag. West bracht toen een bezoekje aan het Witte Huis om er President Trump te knuffelen. ‘Met deze pet op, voel ik me als Superman,’ sprak de rapper vol lof over het rode ‘Make America Great Again’-petje. Zijn bewieroking voor Trump schoot opnieuw in het verkeerde keelgat en West kreeg dan ook commentaar van onder andere rapper T.I., comedian Chelsea Handler en acteur George Takei. Ook SNL kon het niet laten om een sketch te maken over de ontmoeting:

Amy Winehouse maakt comeback als hologram

Wie zijn kans gemist heeft voor 2011, kan Amy Winehouse binnenkort toch nog aan het werk zien. Vader Mitch heeft namelijk een hologram in elkaar gestoken van zijn dochter die in 2019 de wereld zal rondtrekken. Op het podium speelt dan een live orkest de muziek en er worden live opnames van Amy Winehouse gebruikt om de hologram een stem te geven. Welke versie van Amy het wordt, is nog niet bekend. Een ticketje zal prijzig zijn, maar gaat deels naar de Amy Winehouse Foundation, een goed doel dat jongeren informeert rond drugs- en alcoholmisbruik.

The Raconteurs komen terug in levende vorm

Fans van The Raconteurs hoeven nog niet meteen te hopen op een hologram. Want de band rond Jack White zal met vlees en bloed terug tot leven komen in 2019. Na tien jaar stilte, krijgen abonnees van Jack White’s platenfirma het eerste voorsmaakje van een nieuw album. Zo beloofde Third Man Records in een persmededeling deze week: ‘Voor onze 7″ in het pakket van deze maand, hebben we iets heel speciaals: de eerste nieuwe songs in tien jaar die uiteindelijke zullen resulteren in een nieuwe Raconteurs album in 2019!!’ Wie nog geen abonnement heeft op de maandelijkse pakketjes van Third Man Records en graag die nieuwe songs ook als eerste hoort, kan zich nog inschrijven tot 31 oktober.

Genomineerden voor de Rock and Roll Hall of Fame gekend

De Rock and Roll Hall of Fame, waar alle grote rockgoden der aarde op verzameld staan, kondigde deze week hun genomineerden aan. Een van deze bands mag in 2019 toetreden tot de lijst waar onder andere Chuck Berry, Stevie Wonder en Prince op pronken. Een jury zal beslissen over het lot van: Stevie Nicks (die al in de Hall zit als lid van Fleetwood Mac), Janet Jackson, Radiohead, Roxy Music en 26 andere bands. Om toe te kunnen treden tot het exclusieve clubje moet je debuutalbum minstens 25 jaar oud zijn.

Lindsey Buckingham daagt Fleetwood Mac voor rechter

Het is te hopen dat er een stevig prijskaartje aan die nominatie hangt, want ex-bandlid Lindsey Buckingham eist een fikse compensatie. In januari werd de gitarist naar eigen zetten abrupt uit z’n band gezet. Dit omdat hij meer tijd wilde spenderen aan zijn solo album en tour. Nu sleept hij zijn ex-bandleden voor de rechtbank. De reden? Door uit Fleetwood Mac te zijn gezet, heeft hij inkomens misgelopen van een tour die al voor z’n vertrek gepland stond. De compensatie die hij eist kan tot wel 14 miljoen euro bedragen.

Soulwax doet eens iets anders: jureren op het Film Festival in Gent

Deze week stond ook in het teken van film. In Gent vindt het Filmfestival plaats waar naast premières en bekende koppen op de rode loper ook prijzen worden uitgedeeld. De publieksprijs is een democratische overwinning, maar de Grand Prix daar wordt over beslist door een internationale vakjury. In die jury zitten dit jaar onder andere Stephen & David Dewaele. De broers maakten eerder al de soundtrack voor de film Belgica en mogen nu dus mee jureren.

Drummer Triggerfinger ook last van soundtrack-koorts

Vorig jaar werd al een nieuwe reeks aangekondigd van de Fabeltjeskrant en daar komt nu nog meer vrolijk nieuws bij want Meneer De Uil en co komen in december met een bioscoopfilm. Naast de Belgische productie, krijgt de muziek ook een Belgische toets. Mario Goossens, drummer bij Triggerfinger, zal na soundtracks van Safety First-film en Everybody Happy nu deze kinderfilm onder handen nemen. Oogjes dicht en snaveltjes toe, maar dan met meer pit.

Trix pakt uit met een verbeterde studio

De benedenverdieping van Trix kreeg een make-over met een nieuwe opnamestudio. ‘Het resultaat is een frisse en technisch actuele werkplek die zich uitleent aan zowel de startende als de meer doorwinterde en veeleisende muzikant.’ De akoestiek in de Trix Studio werd ook aangepakt, net zoals de Amp Booth. Voor alle vernieuwingen, neem je best een kijkje op de website van Trix.

Rex Orange County weigert op te treden in Frans tv-programma

Dinsdag meldde Rex Orange County via zijn Instagram-profiel dat hij niet zou optreden in het tv-programma Le Quotidien. Het Franse tv-programma had namelijk een sketch klaarstaan waar de Britse zanger niet meer kon lachen. Wanneer hij vroeg of de sketch verwijderd kon worden, werd dat verzoek genegeerd en besloot hij niet meer op te treden in de show. ‘Clearly I’m not good enough for them,’ vertelde hij later op Twitter. De sketch ging over de KKK en het Franse tv-programma probeert zich nog te redden in de aflevering de dag nadien:

 

Related posts
FeaturesFestivalnieuwsWedstrijden

Ontdek de line-up van WeitjeRock en win tickets!

Over drie maanden is het zover: de IJzendijkse polder wordt opnieuw de festivalweide van WeitjeRock. Het Zeeuwse festival verrast al jaar en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & Warren Ellis - "Song for Amy"

Binnenkort verschijnt er een nieuwe plaat van Nick Cave & The Bad Seeds, maar dat weerhoudt de zanger er niet van om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skepta & Amy Winehouse - "Can't Play Myself (A Tribute To Amy)"

Skepta gaf zijn visitekaartje al af binnen het grime/rapgenre als een van de bekendste rappers van Groot-Brittannië, met onder andere streamingsvangers als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.