Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sampha – “Treasure”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sampha – “Treasure”

© Lisa Bouten

2017 was zonder enige twijfel het jaar van de Brit Sampha. Zijn debuutplaat Process won de prestigieuze Mercury Prize tegen ronkende namen als The xx, Ed Sheeran en alt-J en hij snoerde met zijn prachtige muziek een uitverkochte Ancienne Belgique de mond. Zijn naam is ondertussen een soort van kwaliteitslabel geworden als het gaat om elektronische neo-soul. Ondertussen heeft Sampha ook nog eens de aandacht van de makers van de film ‘Beautiful Boy’, geregisseerd door onze eigenste Felix Van Groningen, weten te vestigen en kreeg hij de eer om een nummer voor de film te schrijven. Het resultaat mag er weer zijn met het ontroerende “Treasure”.

Met de intro begint “Treasure” meteen heel melancholisch en tegelijk ook een beetje duister. De vibe doet wat denken aan wat Radiohead op hun meest recente plaat A Moon Shaped Pool liet horen. Dat Sampha bovendien graag gebruik maakt van beeldende taal, laat hij opnieuw horen met strofes als ‘I used to live my life in the wind. And I would fly wherever you would swim. I couldn’t stand by you or anything.’, die ook een gevoelige snaar weten te raken. De simpelheid die “Treasure” uitstraalt, maakt het nummer ook dromerig en klassevol. Als de film even goed is als de soundtrack ervan, dan zijn we ons zeker dat ‘Beautiful Boy’ in de prijzen zal vallen.

Facebook

1870 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sampha - "Only"

We hebben er om en bij de zes jaar op moeten wachten, maar later dit jaar komt er eindelijk een nieuw album…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sampha - "Spirit 2.0"

Iets meer dan zes jaar geleden bracht Sampha Lahai Sisay zijn eerste en vooralsnog enige album uit. Met Process deed de Londenaar meteen monden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SBTRKT & Teezo Touchdown - "Waiting"

De Londense Aaron Jerome bracht al langer muziek uit onder zijn eigen naam, maar verscheen begin jaren 2010 op het toneel als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.