Nieuwe singlesOude Bekenden

Niewe single The Prodigy – “Fight Fire With Fire” (feat. Ho99o9)

Halverwege jaren 90 stonden ze daar plots: the Prodigy. Met Music For The Jilted Generation werd er niet meer getwijfeld over de coolheid van dance. Live werden ze bijgestaan door live muzikanten wat het woordje “dance” voor velen ook naar de achtergrond werd geschoven. Mede door de twee MC’s werd de Punk-invloed van deze Engelse band ook belangrijk genoemd.

In tegenstelling tot hun vorige single “Light Up The Sky” kan “Fight Fire With Fire” helaas minder overtuigen. De song laat zien dat de band volwassener is geworden. Helaas is dat hier hetzelfde als oud. Singles als “Voodoo People” en “Smack My Bitch Up” kwamen nog binnen met dezelfde agressie van een Conor McGreror in bloedvorm. Helaas zien we hier dezelfde aftakeling gebeuren bij The Prodigy. We moeten  vaststellen dat de aftakeling er ook hier heeft ingehakt. Zelfs een hippe feature van Ho99o9 kan het nummer niet redden. Wil dit nu zeggen dat je als Prodigy-fan je banden nu moet doorknippen? Helemaal niet. Het is misschien ook wel een logische evolutie. Maar ontkennen heeft geen zin: de ouderdom laat altijd en overal zijn sporen na. En helaas kan je in dit genre van muziek je dat niet permitteren.

Op 2 november komt de plaat No Tourist uit. Mogelijk een meevaller, maar voor fans die niet meer mee zijn, helaas niet. Hun live performance kan je gaan bewonderen op 7 december in Vorst nationaal. Een late Sinterklaas of een voorbode voor de jaarwisseling? We zien het dan wel.

Facebook

 

Related posts
AlbumsRecensies

BRUUT! - Zest (★★★★): Succesvolle zoektocht naar muzikaal avontuur

De heren van het Amsterdamse BRUUT! zijn wat ons betreft een band die op geen enkel festival mag ontbreken. Zo’n instrumentaal jazzbandje…
Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (11-17 maart)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: K-pop…
Nieuwe singles

Nieuwtjes van de week (4 - 10 maart)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.