Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (1 oktober – 7 oktober)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: (Kan)Ye houdt nog steeds van Trump, #MeToo bij Sigur Ros en Mitski, Nirvana houdt een reünie en de Belgische nominaties voor de MTV EMA’s zijn bekend.

Ye delete zijn Instagram en Twitter na een nieuwe week vol heisa

Kanye West was na zijn uitspraken bij TMZ en social media posts over Trump nog niet aan z’n proefstuk toe. Eerder deze week postte hij op Twitter dat het ’13th amendment’ (het einde van de slavernij) afgeschaft moest worden. En dan was er nog dat optreden bij SNL vorig weekend. Toen de camera’s uitstonden na zijn optreden, trakteerde Ye het studiopubliek op een lofzang voor Trump. Nadien postte hij een selfie met z’n ‘Make America Great Again’-pet op Instagram waar niemand minder dan Lana Del Rey op reageerde met afgunst. Ook bij SNL bleven ze niet stilzitten: comedian Pete Davidson gaf een speech over de uitspraken die Kanye in hun studio deed. Deze nacht verwijderde Kanye West dan ook wijselijk zijn Twitter en Instagram-accounts.

Nirvana herleeft voor een half uur na een week vol geruchten

Het was nog even bang afwachten, maar vannacht bleek het gerucht waar te zijn. De oud-bandleden van Nirvana postten deze week namelijk een video van Nirvana’s Rock & Roll Hall of Fame Afterparty in 2014 met daaronder: “This is a Jam @caljamfest #CalJam18”. Een reünie was mogelijks op til omdat de drie oud-bandleden allemaal aanwezig zouden zijn op een festival in San Bernardino. Kurt kon er jammer genoeg niet voor uit de hemel afdalen. Dus kregen bandleden Dave Grohl, Pat Smear en Krist Novoselic hulp van John McCauley (zanger van Deer Tick), Joan Jett en Brody Dalle (misses Josh Homme). Ze speelden een zestal nummers waaronder “Smells Like Teen Spirit”.

Gorillaz in de vriezer voor de komende 10 jaar

Wie zijn kans gemist heeft op Rock Werchter dit jaar, zal misschien wel 10 jaar moeten wachten vooraleer Gorillaz opnieuw zal touren. Frontman van de virtuele band vertelde in een interview met The Toronto Sun dat het tijd wordt voor een pauze. Albums Humanz en The Now Now kwamen snel achter elkaar en de geestelijke vader van Gorillaz wil zijn project nu wat rust geven. Op de vraag hoe snel we Gorillaz terug kunnen verwachten, vertelde Albarn: ‘it’s probably going to be another 10 years.’

© CPU – Matthias Engels

#MeToo Drummer Sigur Rós stapt op

Sigur Rós is niet langer een trio, maar een duo. Drummer Orri Páll Dýrason stapte maandag uit de band nadat hij beschuldigd werd van verkrachting. Een Amerikaanse fan deed haar verhaal uit de doeken op Instagram. Zo zou de drummer in 2013 de dame verkracht hebben tijdens haar slaap, nadat ze elkaar ontmoette in een club in LA. Dýrason trok naar Facebook om zich te verantwoorden. Een directe bekentenis of ontkenning is er niet te lezen, wel dat hij er alles aan zal doen om zich uit deze nachtmerrie te trekken. Uit respect voor zij die wel lijden aan seksueel geweld, zal hij die strijd niet in het openbaar voeren.

#Mitski too: zangeres in Antwerpen lastiggevallen door masturberende man

Afgelopen weekend speelde de Amerikaans-Japanse zangeres Mitski een concert in Trix. Haar verblijf in Antwerpen kreeg een bittere nasmaak. Maandag deelde ze namelijk op Twitter iets wat haar overkwam in de kleedkamer van de hotelfitness: ‘I’m in Belgium at a hotel gym’s tiny locker room getting changed when I look up and a man is masturbating inches away while saying something to me I don’t understand.’ Toen ze zich dan maar in de toiletten ging verschuilen, stapte ze in een ‘verdwaalde kak’. We wensen Mitski sterkte bij de verwerking en hopen desondanks dat ze nog terugkeert naar ons land.

Trixie Whitley stelt nieuwe album, tour en concert in de Lotto Arena uit

Na een geweldig optreden op Pukkelpop was het ongeduldig wachten op nieuw materiaal van Trixie Whitley. Tijdens haar festivalset kregen we al enkele nieuwe songs te horen en midden december zou Trixie haar nieuwe album al voorstellen in de Lotto Arena. Maar dat feestje is nu tot nader order geannuleerd. ‘Door onvoorziene omstandigheden wordt de release van mijn album uitgesteld en dus ook de concertdata in december. Volgend jaar worden er nieuwe data ingepland,’ liet Trixie Whitley weten. Maar er was ook goed nieuws: ‘Binnenkort hebben we veel nieuws voor jullie over het nieuwe album en over andere projecten. Ik beloof met heel mijn hart dat ik het goedmaak en ik kan niet wachten om in 2019 voor jullie op te treden.’

© CPU – Ymke Dirikx

Charles Aznavour overleden

Het meest droeve nieuws van deze week kwam uit Frankrijk. De Frans-Armeense zanger Charles Aznavour liet het leven in zijn huis in Zuid-Frankrijk tijdens de nacht van zondag op maandag. Het icoon werd 94 jaar en is bekend van hits als “La bohème”, “Je m’voyais déjà”, “La mamma” en “Comme ils disent”. Aznavour was volgens velen nog kerngezond. Hij had bovendien nog optredens op z’n planning staan waaronder een in Vorst Nationaal.

Benefietconcert Mac Miller

Een eigentijdse legende die onlangs ook overleed wordt binnenkort gevierd tijdens een benefietconcert. ‘Mac Miller: A Celebration of Life’ vindt plaats op 31 oktober in LA en er zullen heel wat artiesten hun steun betuigen: Travis Scott, Miguel, Ty Dolla $ign, ScHoolboy Q, Anderson .Paak, Earl Sweatshirt, Vince Staples en Action Bronson tekenden al present. En daar werden nu ook nog Chance the Rapper, John Mayer en SZA aan toegevoegd. De opbrengst van de ticketverkoop gaat naar het Mac Miller Circles Fund.

Belgische nominaties MTV EMA’s

Vorig jaar won de Nederlander Lil’ Kleine de MTV European Music Award voor ‘Best Worldwide Act’. Binnen die categorie mag elk land één artiest afvaardigen. De Belgische afgevaardigde wordt dit jaar gekozen tussen de genomineerden Angèle, Emma Bale, Dimitri Vegas & Like Mike, Dvtch Norris en Warhola. Wie tijdens de live voorronde in Plein Publiek wint, krijgt alvast een ‘Best Belgian Act’-award uitgereikt en mag op 4 november richting Bilbao voor de échte EMA’s.

https://twitter.com/mtvbe/status/1047851740563951616

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Skinny Ape"

Damon Albarn staat vandaag de dag nog maar eens in het middelpunt van de aandacht, maar niet met Gorillaz. De Britse duizendpoot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Baby Queen"

‘Het is nog eens tijd voor een solonummertje’, moet Damon Albarn gedacht hebben na de release van “Cracker Island” met Thundercat en…
InstagramLiveRecensies

Sigur Rós @ Vorst Nationaal: Eruptieve esthetiek

Fans van Sigur Rós moeten al even op hun honger blijven zitten als het op nieuw werk aankomt. Een laatste, volledig nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.