Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Basement – “Be Here Now”

Nog heel even en dan verschijnt Beside Myself, de nieuwe plaat van BasementHet vijftal uit Ipswich loste twee jaar geleden hun vorige plaat Promise Everything, maar in de tussentijd hebben ze gelukkig niet stilgezeten. Ze tekenden in 2017 bij het Amerikaanse label Fueled by Ramen en werkten al gauw aan een resem nieuwe nummers. Begin augustus kregen we met “Disconnect‘ een eerste voorproevertje van Beside Myself en een kleine maand verder volgde “Stigmata“. De kleine stijlbreak van de band lijkt alvast in de smaak te vallen en vandaag krijgen we nog eens wat nieuw voer met “Be Here Now”.

De nieuwe sound van Basement op “Be Here Now” klinkt iets groter en gemaakt voor het brede publiek, maar toch is de identiteit van Basement nog duidelijk te horen. De luide gitaren zijn nog steeds vast onderdeel van hun nummers en dat levert opnieuw een puik rocknummer op. Lyrisch gezien is het nummer heel eenvoudig gehouden waardoor “Be Here Now” ook snel meegezongen kan worden. Wat ons bovendien opvalt, is het feit dat het nummer wat braafjes overkomt en gerust nog wat meer out-of-the-box had gemogen. Met “Be Here Now” spelen Basement vooral op veilig, maar dat ze nog steeds stevig kunnen rocken en opnieuw een oorworm hebben uitgebracht, is voor ons nog een tikkeltje belangrijker.

Op dinsdag 29 januari stellen Basement hun nieuwe plaat voor in de Trix te Antwerpen.

Facebook

1572 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fiddlehead - Between the Richness (★★★★): Ingebeelde liefde die wordt omgezet naar muziek

Een recept staat of valt met de juiste combinatie van een aantal ingrediënten waarvan de individuele kwaliteit ook niet mag ontbreken. De…
LiveRecensies

Pukkelpop 2019 (Dag 3): Niet in het water gevallen

Dag drie van Pukkelpop baadde in gemiezer, maar aan diverse sets was er gelukkig ook geen gebrek. Het ging van straffe, allesvernielende…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Anderson .Paak, Bullet For My Valentine, Hot Chip en 17 andere knallers erbij op Pukkelpop 2019!

Yes lawd, vandaag krijgen we weer een pak nieuwe namen erbij die de line-up van Pukkelpop komen vervoegen. Anders dan de vorige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.