Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Basement – “Be Here Now”

Nog heel even en dan verschijnt Beside Myself, de nieuwe plaat van BasementHet vijftal uit Ipswich loste twee jaar geleden hun vorige plaat Promise Everything, maar in de tussentijd hebben ze gelukkig niet stilgezeten. Ze tekenden in 2017 bij het Amerikaanse label Fueled by Ramen en werkten al gauw aan een resem nieuwe nummers. Begin augustus kregen we met “Disconnect‘ een eerste voorproevertje van Beside Myself en een kleine maand verder volgde “Stigmata“. De kleine stijlbreak van de band lijkt alvast in de smaak te vallen en vandaag krijgen we nog eens wat nieuw voer met “Be Here Now”.

De nieuwe sound van Basement op “Be Here Now” klinkt iets groter en gemaakt voor het brede publiek, maar toch is de identiteit van Basement nog duidelijk te horen. De luide gitaren zijn nog steeds vast onderdeel van hun nummers en dat levert opnieuw een puik rocknummer op. Lyrisch gezien is het nummer heel eenvoudig gehouden waardoor “Be Here Now” ook snel meegezongen kan worden. Wat ons bovendien opvalt, is het feit dat het nummer wat braafjes overkomt en gerust nog wat meer out-of-the-box had gemogen. Met “Be Here Now” spelen Basement vooral op veilig, maar dat ze nog steeds stevig kunnen rocken en opnieuw een oorworm hebben uitgebracht, is voor ons nog een tikkeltje belangrijker.

Op dinsdag 29 januari stellen Basement hun nieuwe plaat voor in de Trix te Antwerpen.

Facebook

3 oktober 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief