LiveRecensies

Against The Current @ Trix : Al lang geen vreemden meer!

In 2017 stonden ze al in het Depot in Leuven en in April dit jaar stonden ze nog in het voorprogramma van Fall Out Boy in Vorst Nationaal. Nu speelde Against The Current een eigen volwaardige headline show in België. De 5-koppige band uit New York met leadzangeres Chrissy Costanza timmert al lang aan de weg naar de top. Sinds 2011 verwierven ze enige bekendheid met hun covers op Youtube. In 2016 brachten ze dan hun eerste studio album ‘In Our Bones’ uit. Nu stelde ze in de Trix hun nieuwste album ‘Past Lives’ voor

Starten deden we met The Faim, een band die ons een beetje doet denken aan Fall Out Boy. Niet verwonderlijk dus dat Against The Current beslist om deze band mee onder de arm te nemen. Hun bescheiden hitje ‘Summer is a Curse’ nodigt dan ook uit om mee te neuriën. Een krachtig optreden dat zeker perspectieven opent voor de toekomst.

De set van Against The Current opende sterk met ‘Strangers Again’. Wat vooral opviel was de opstelling van de band. De drummer zat voor een keer niet verscholen achteraan op het podium, maar kreeg een plaatsje rechts vanvoor op het podium. Niet direct een meerwaarde, maar toch eens een welgekomen verfrissing.  Hoewel de stem van zangeres, er niet volledig doorkwam tijdens het eerste nummer, zette ze het publiek al direct naar haar hand. Een publiek dat vooral bestond uit 16-jarige fangirls of de iets oudere jongemannen die niet alleen voor de muziek naar de Trix waren afgezakt.

Openen deden ze met de eerste, en in onze ogen, beste single van hun nieuwste album. Een up-tempo nummer waarin ze het publiek geen kans geven om tijdens het eerste nummer stil te staan. Ze gaan op dit elan door en gooien er ‘Past Lives’ achteraan. Met twee unieke show maakt Against The Current het publiek meteen duidelijk dat het nieuwe album de moeite waard is.

Zangeres Chrissy merkt op dat het dinsdag is en bedankt iedereen voor het komen tijdens een gewone werkweek. Je merkt dat wanneer ze het publiek aanspreekt een beetje onzeker wordt, waardoor je als persoon in het publiek een licht akward gevoel krijgt. Het feit dat ze de nummers uit hun nieuwste album nog maar voor de 2e keer live spelen zal hier wel voor iets tussen zitten.

Tijd om wat vertrouwen op te bouwen met nummers van hun eerste album. ‘Chasin Ghosts’, ‘One More Weekend’, ‘Talk’ en ‘Running With The Wild Things’ komen vlot en energiek over tot het publiek, al verliest Chrissy zich soms in het enthousiasme waardoor de stem niet altijd even goed doorkomt tijdens de lage noten. De hoge noten zijn dan weer perfect. Na het spelen van ‘Almost Forgot’ en ‘Come Alive’ zien we duidelijk welke weg Against The Current heet ingeslagen. Opeens daalt het rock gehalte en de songs hebben een duidelijk pop-gehalte. Het publiek laat het echter niet aan hun hart komen en zingt zelfs de nieuwe nummers mee terwijl Chrissy over het podium dartelt. Stoer maar ook weer heel meisjesachtig.

De bisnummers ‘In Our Bones’ en ‘Wasteland’ passen perfect als afsluiter van een diverse avond vol vernieuwing en nostalgie. Against The Current heeft al even afscheid genomen van de coverband status dus ook tijdens dit optreden konden we geen covernummer terugvinden. Samen met de popnummers een bewijs dat de New Yorkse band meer en meer timmert aan de weg naar de top. Waar ze volgens ons ooit zullen geraken.

Setlist

Strangers Again

Personal

Gravity

Chasing Ghosts

Almost Forgot

One More Weekend

Talk

Running With the Wild Things

Come Alive

Roses

Dreaming Alone

Voices

Runaway

Demons

Bis

In Our Bones

Wasteland

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Against The Current - "blindfolded"

Against The Current is zo’n band die voornamelijk bekend werd door hun coverwerk op YouTube. Die covers wentelen zich in de clichés…
InstagramLiveRecensies

BLUAI @ Trix (Bar): Verrassend veelzijdig

En de MIA voor doorbraak van het jaar gaat naar… BLUAI droomt al van een wit beeldje op haar schouw, daar zijn…
InstagramLiveRecensies

Little Simz @ Trix: De koningin op bezoek

Als er iemand is die in het afgelopen jaar bewezen heeft op een heel eenzame hoogte te staan, dan is dat Little…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.