Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (24 september – 30 september)

Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (24 september – 30 september)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: Anderson .Paak ft. Kendrick Lamar, Kanye West ft. naamsverandering en Angèle ft. brolwinkel.

Anderson .Paak en Kendrick Lamar straks samen te horen?

Anderson .Paak teasde al heel wat over zijn nieuwe album Oxnard. Zo weten we al dat .Paak samenwerkte met Dr. Dre en dat het album nog dit jaar verschijnt. Deze week verscheen een nieuwe hint. Op zijn Instagram profiel deelde Anderson .Paak een foto met Kendrick Lamar. De enige info was een datum: 4 oktober. Of het gaat om een song of een video, weten we dus pas aankomende donderdag. Er lekten gisteren ook heel wat nieuwe nummers van Kendrick Lamar, wie goed zoekt die vindt!

https://www.instagram.com/p/BoEua0-H7Qs/?utm_source=ig_embed

Ojee! Kanye West verandert zijn naam in Ye

Dat kondigde West aan in een tweet vrijdag. Ye is ons allen bekend. Het is nu niet alleen een albumtitel, maar ook de nieuwe officiële naam voor Kanye West. De Amerikaanse rapper vertelde bij zijn ambumrelease al dat de naam een religieus kantje heeft: ‘Ik denk dat “Ye” het meest voorkomende woord in de bijbel is. In de bijbel betekent het “jij”. Dus ik ben jij, ik ben ons, het is ons.’ Zijn nieuwste album Yhandi zou gisteren moeten verschijnen, maar vooralsnog hebben we niets gespot.

Angèle opent een brol-winkel in Brussel, jammer genoeg niet alles aan 1 euro

Binnenkort brengt de Brusselse Angèle haar debuutplaat uit. Om Brol een warm welkom te geven, opent de zangeres een pop-up store in Brussel. De brol-winkel zal een week lang te bezichtigen zijn in de hoofdstad. Je vindt er geen echte brol, maar wel haar debuutplaat en attributen die ze gebruikte in de videoclip van “La Thune”. De winkel zal van 8 tot en met 13 oktober te vinden zijn aan het Rogierstation.

Zanger Børns beschuldigd van seksueel misbruik

Vier vrouwen hebben de zanger Børns beschuldigd van seksueel misbruik. Zo zou hij naaktfoto’s van een 16-jarige fan hebben gevraagd, raakte hij fans aan op ongepaste plaatsen en had hij seksueel contact met vrouwelijke fans tot bloedens toe. Op Instagram reageerde de zanger: ‘I am both hurt and angered over the disturbing and false allegations over the past few days on social media. All of the relationships I have had were legal and consensual.’ Ondertussen werd hij al geschrapt van een festival in Washington DC.

Moose Blood stopt ermee na beschuldigingen

Ook Moose Blood kreeg heel wat ‘valse’ beschuldigingen het afgelopen jaar. Daarom trekt de band er voorlopig de stekker uit. In maart vorig jaar zette de band zijn drummer al uit de groep omwille van seksuele intimidatie. De frontman werd nadien ook beschuldigd van het stelen van naaktfoto’s. De band kondigde hun pauze aan via een bericht op Facebook waarin ze zich verdedigen van de ‘roddels’: ‘Your words have very real effects and consequences. You are part of the problem and the reason why social media can be such a toxic place’

Oasis kreeg een enorm hoog bod voor een reünie show

De gebroeders Gallagher terug samen op het podium. Het is een mirakel waar vele fans nog van dromen. Promotors van het Ierse MCD hebben nu bevestigd een bod te hebben gedaan aan de twee broers. Eerder vertelde Noel dat hij niet voor minder dan 20 miljoen wilde optreden met z’n broer. Bookies schat de kans 5/1 omdat het concert wel eens zou kunnen samenvallen met de verjaardag van het debuutalbum van de band.

Apple koopt Shazam en verwijdert de advertenties

Muziekliefhebbers aller landen, wees verheugd. De muziekherkenningsapp Shazam zal binnenkort verschijnen zonder advertenties en dit omdat de app is overgekocht door Apple. Volgens technologiewebsite Techcrunch zou de firma er 400 miljoen dollar voor hebben neergeteld. Het is een slimme zet van een bedrijf dat sinds enkele jaren ook een streamingsdienst heeft. Zo zal het de data kunnen gebruiken om na te gaan welke songs het populairst zijn.

Joy Division in een klassiek jasje

De voormalige bassist van Joy Divison Peter Hook zal volgende zomer het repertoire van zijn band brengen met het Manchester Camerata Orchestra. ‘Joy Division Orchestrated’ zal plaatsvinden in de Londense Royal Albert Hall op 5 juli 2019. Het 40e verjaardagsjaar van het debuutalbum Unknown Pleasures.

Childish Gambino cancelt tour na ongeval met voet

Live Nation meldde deze week dat artiest en zanger Donald Glover, gekend onder zijn artiestennaam Childish Gambino, zijn tour uitstelt: ‘Under doctors’ orders, Childish Gambino has postponed his remaining ‘This Is America Tour’ dates until later this year due to an injury.’ Het letsel zou volgens TMZ zijn gebroken voet zijn die hij opliep tijdens een optreden in Dallas. Het gaat om data in Amerika en Canada.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Liam Gallagher & John Squire – “Mars To Liverpool”

Begin deze maand brachten Liam Gallagher en John Squire voor het eerst samen muziek uit, nadat het gerucht al heel lang in…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Angèle @ Pukkelpop 2023: De Belgische popshow

Vijf keer Vorst Nationaal, het Sportpaleis, afsluiter op Dour en CORE Festival; alleen al in België is het rijtje podia die het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.