Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophie and The Giants – “Bulldog”

Bands met een frontvrouw blijven aan relevantie toenemen en zo is ook de opkomende band Sophie and The Giants goed op weg om helemaal door te breken. Een dik jaar geleden besloot het viertal zich helemaal te storten op hun muzikale carrière en trokken ze naar Sheffield waar ze samen met Reverend & The Makers frontman Jon McClure aan nummers begonnen te werken. Hun eerste single “Monster” werd een bescheiden succes en leverde hen plekjes op als voorprogramma van o.a. Yonoka, The Ninth Wave en Reverend & The Makers. Momenteel touren ze met Tom Grennan door Europa en stellen ze er hun weldra verschijnende debuut-ep voor.

Iets meer dan een week geleden konden we de nieuwe single “Bulldog” al horen, toen Sophie and The Giants een meer dan geslaagde set in de AB Club speelde. De nieuwe single is een zeer sterk nummer die samenvat waarvoor de band staat. Zweverige en bij momenten iets krachtigere vocals van frontvrouw Sophie Scott en een sterke hook trekken de aandacht, maar ook de instrumentals zijn effectief. Het nummer is er een voor fans van Yonoka, maar ook Nothing But Thieves-fans zullen er plezier aan hebben. Met behulp van de nieuwe single en de debuut-ep kan het voor Sophie and The Giants weldra reusachtig snel gaan…

29 september 2018

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief