Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar – “Runaway”

In 2015 was de Londense Oscar Scheller één van de nieuwste revelaties in de indiepop-wereld. Hij opende vervolgens de Main Stage van Pukkelpop en stelde zijn debuutplaat Cut and Paste voor in de Witloofbar van de Brusselse Botanique. Zijn stem kan vergeleken worden met die van Tamino en heeft dezelfde melancholie, maar zijn muziek is voor de rest heel verschillend. Zijn debuut was een mooie mix van indiepop & indierock, maar voor de opvolger sleutelde Oscar aan zijn sound. De eerste nieuwe single “1Up” waarvoor hij samenwerkte met Sarah Bonito kwam net voor de zomer uit, maar vandaag lost hij eindelijk weer een nieuw nummer.

Vanaf het begin krijg je meteen het gevoel dat Oscar goed geluisterd heeft naar andere indiepop-acts want “Runaway” zou ook zomaar in het repertoire van o.a. Lany kunnen zitten, maar toch klinkt het nummer niet als een exacte kopie. De rock-invloeden maken plaats voor een zomerse electropop, die zeer toegankelijk is en ook wel blijft hangen. Ook de vrouwelijke zangeres tiffi is een meer dan geslaagde toevoeging aan het nummer. “Runaway” is een leuke nazomerse plaat, waar je de zonsopgang of -ondergang voor ogen krijgt.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OneRepublic - "RUNAWAY"

Er zijn maar weinig moderne bands die zoveel hits op hun palmares hebben dan OneRepublic. De Amerikaanse poprockband heeft de afgelopen jaren met…
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.