Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avenged Sevenfold – “Mad Hatter”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avenged Sevenfold – “Mad Hatter”

Na hun laatste album The Stage uit 2016 was het stil rond de Californische metalband Avenged Sevenfold. De band werkte verschillende optredens af, waaronder een passage op Graspop dit jaar. Nu komen ze dus eindelijk met nieuwe muziek. De Amerikanen maakten verschillende nummers voor het aankomende videospel Call Of Duty: Black Ops 4, die gebundeld zullen worden op een nieuwe ep genaamd Black Reign.

“Mad Hatter” is de titel van hun nieuwste track en de band rond M. Shadows haalde duidelijk de mosterd bij Alice In Chains. Avenged Sevenfold staat zeker niet bekend om hun aangrijpende hooks of meezingbare zanglijnen, en ook op dit nummer doen ze hun eigen zin. Grunge wordt gecombineerd met klassieke rocksolo’s en dit zorgt voor een makkelijk verteerbaar nummertje. Het is niet het meest complexe nummer dat de Amerikanen al maakten en we missen toch een beetje de bas. Die wordt op de achtergrond geplaatst en is amper hoorbaar. Desondanks de minder hoorbare bas kunnen wij dit nummer toch smaken! “Mad Hatter” is een nummer dat moet groeien, maar wie fan is van het vorige werk van Avenged Sevenfold, zal dit nummer ook zeker kunnen appreciëren.

Facebook | Instagram | Spotify

140 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.