Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avenged Sevenfold – “Mad Hatter”

Na hun laatste album The Stage uit 2016 was het stil rond de Californische metalband Avenged Sevenfold. De band werkte verschillende optredens af, waaronder een passage op Graspop dit jaar. Nu komen ze dus eindelijk met nieuwe muziek. De Amerikanen maakten verschillende nummers voor het aankomende videospel Call Of Duty: Black Ops 4, die gebundeld zullen worden op een nieuwe ep genaamd Black Reign.

“Mad Hatter” is de titel van hun nieuwste track en de band rond M. Shadows haalde duidelijk de mosterd bij Alice In Chains. Avenged Sevenfold staat zeker niet bekend om hun aangrijpende hooks of meezingbare zanglijnen, en ook op dit nummer doen ze hun eigen zin. Grunge wordt gecombineerd met klassieke rocksolo’s en dit zorgt voor een makkelijk verteerbaar nummertje. Het is niet het meest complexe nummer dat de Amerikanen al maakten en we missen toch een beetje de bas. Die wordt op de achtergrond geplaatst en is amper hoorbaar. Desondanks de minder hoorbare bas kunnen wij dit nummer toch smaken! “Mad Hatter” is een nummer dat moet groeien, maar wie fan is van het vorige werk van Avenged Sevenfold, zal dit nummer ook zeker kunnen appreciëren.

Facebook | Instagram | Spotify

125 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

A Pale Horse Named Death - Infernum in Terra (★★★★): Over de doden niets dan goeds

Toen Peter Steele, de boomlange frontman van Type O Negative, op 14 april 2010 het tijdelijke met het eeuwige verwisselde, was elk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stick To Your Guns – “More of Us Than Them”

Op 20 augustus 2016 stond de metalwereld even stil. De gitarist van Architects, Tom Searle, verloor de strijd tegen huidkanker. Toch blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silent Planet – “Terminal”

Wie de laatste jaren de metalcorescene volgde, heeft ongetwijfeld al van Silent Planet gehoord. De heren mixen normaal gezien religieuze verzen, uitspraken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.