Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Guerilla Toss – “Come Up with Me”

Guerilla Toss, de eigenzinnige band die je in hogere sferen brengt zonder dat er iets van drugs aan te pas komt, die zelfs een stijve hark aan het dansen kan zetten en live een steengoede reputatie heeft, hebben nieuw werk klaar. Hun concerten zijn heel energiek en nemen je mee in hun eigen spirituele psychedelische wereld. De songs worden ondersteund door visual effects die je doen zweven, hypnotiseren en je laten ontsnappen uit de realiteit. De nieuwe single “Come Up With Me” is de afsluiter van het nieuwe album Twisted Crystal, de opvolger van GT Ultra, die op 14 september verschijnt. Met deze single bouwen ze verder op hun sound die een chaotische mix is van punk, disco, pop, art rock en alles wat daar tussen ligt.

“Come Up With Me” is een trip naar de ruimte die je na iets meer dan drie intense minuten weer netjes op de grond zet. Het is een up tempo nummer dat wordt ingezet door heerlijke eighties synthesizers. De toon wordt meteen gezet en tijd om te ademen, krijg je niet. De synthesizer wordt achtervolgd door een snelle opgewekte bas – die wat weg heeft van The Cure – en je hoofd en andere ledematen spontaan laten bewegen. De steeds herhalende stijgende melodietjes geven het nummer een spacey karakter. Het nummer gaat in een rechte lijn naar het refrein dat een explosie is van geluiden. Dan heb je de stem van Carlson nog die op haar eigen poppy manier van zingen alles aan elkaar lijmt. Naar het einde toe komt het nummer tot een climax, geluiden wentelen rond de robotachtige woorden van Carlson, soms botsen ze als meteorieten tegen elkaar. Voor je het weet is de trip naar de ruimte voorbij en wil je meteen terug.

Twisted Crystal komt uit op 14 September, was het al maar zover.

Facebook / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Guerilla Toss – What Would the Odd Do? (★★★★): Explosief retrospectief

Moesten de plannen om het Woodstock festival deze zomer voor enkele dagen uit diens iconische graf te halen, niet grandioos in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guerilla Toss - “Future Doesn’t Know”

Toen zangeres Kassie Carlson met haar voormalige hardcoreband moest performen, speelde er op diezelfde avond het nog onbekende, maar interessante Guerilla Toss….

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.