Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Villagers – “Again”

Het is niet zo heel lang meer wachten vooraleer de Ierse indiefolkband Villagers met hun langverwachte nieuwe plaat The Art of Pretending to Swim komen. De band rond frontman Conor O’Brien bestaat ondertussen al tien jaar en brachten in totaal vier platen uit. Het meest recente, Where Have You Been All My Life, dateert al van 2016 en het duurt nog maar amper een kleine tien dagen voor de opvolger verschijnt. Met “A Trick of the Light” en “Fool” kregen we al twee sterke voorbodes en ook hun nieuwste (en wellicht ook laatste voorsmaakje) “Again” is een prachtige single.

Dat Conor O’Brien en de zijnen heer en meester zijn in het scheppen van een kampvuurachtige sfeer, blijkt nog maar eens op “Again”. Een vrolijk gitaartje zorgt meteen voor een opgewekt gevoel, die over het hele nummer niet weg gaat. Ook op “Again” is er weer een mooie melancholische noot die het nummer nog wat meer glans weet te verschaffen. Er worden op het nummer zelfs een aantal elektronische elementen verwerkt, iets wat we van Villagers nog niet kennen. De meeuwen die in de achtergrond zingen, zijn een subtiel extraatje die het nummer helemaal afmaken. Een met andere woorden sterk nummer van Villagers die we opnieuw zeer goed kunnen smaken.

Fans van Villagers houden ook beter donderdag 1 november vrij, want dan stellen ze hun nieuwe plaat voor in La Madeleine in Brussel.

Facebook

10 september 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief