Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kurt Vile – “Bassackwards”

Vorig jaar was er de geslaagde samenwerking tussen Kurt Vile en Courtney Barnett en dit jaar zijn beide artiesten terug bezig met hun solo-carrière. Het album van Barnett verscheen al eerder dit jaar en nu komt er ook een nieuwe plaat van Kurt Vile aan. Bottle It In wordt de eerste sinds b’lieve i’m going down uit 2015. Op 12 oktober komt hij uit en hij zal dertien nummers rijk zijn. Op het album werkte Kurt onder meer samen met Kim Gordon, Mary Lattimore, Stella Mozgawa, Barbara Gruska, Vincent Nudo, Cass McCombs, Joe Kennedy, en Farmer Dave Scher. Eerder hoorden we er al “Loading Zones” uit en nu komt Vile met “Bassackwards”, een nummer van boven de negen minuten! Op 30 oktober speelt de man in de Ancienne Belgique, dat het de moeite zal zijn, kunnen we nu al beloven.

In meer dan negen minuten probeert Kurt Vile zichzelf te bewijzen als songwriter en verteller. Want vertellen doet hij bij de vleet op “Bassackwards”. Hij geeft een perceptie van zijn wereld mee en doet dat op zowel een ontroerende als humoristische manier. Verder is de song één gigantische jam die nooit echt een tempowijziging met zich meebrengt en net zoals zijn vorige band, The War On Drugs, inspeelt op een gezapig en rustgevend gevoel. Een subtiele synth hier en een zachte percussie daar geven het nummer nog wat extra body. Een heel leuk en zacht nummer van Kurt Vile dat het beste belooft voor de rest van de plaat.

2903 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.