Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “Watching Over”

Alle knorpotten die beweren dat muziek vroeger beter was, mogen weer eventjes zwijgen en hun frustraties van zich gaan afschrijven in het commentaarvak van Het Laatste Nieuws. De reden? Greta Van Fleet loste zowaar een tweede nieuw nummer naar aanloop van hun nieuwe (eerste) album. Én we kregen meteen ook meer informatie. De opvolger van het in 2017 uitgebrachte mini-album From The Fires zal Anthem of The Peaceful Army gaan heten en komt uit op 19 oktober. Greta Van Fleet is voor menig publiek geen onbekende meer, en kan makkelijk dienst doen om de mama of papa terug richting hun jeugd te katapulteren. De jongelui halen de mosterd immers bij Led Zeppelin, zonder daarbij afbraak te doen aan hun nalatenschap. Ook bij “Watching Over” zien we Robert Plant goedkeurend knikken op het ritme van het nummer.

Het tempo van “Watching Over” ligt in vergelijking met vorige nummers wat lager maar boet daarom niet in aan kracht. Dikke seventies riffs vullen het kalmere gitaarspel perfect aan. De stem van Josh Kiszka kan zich – althans op plaat – zeker meten met die van Robert Plant, en schalt heerlijk schel in onze gehoorgangen. Kiszka’s broer Jake, tevens gitarist van de band, serveert ons midden in het nummer een solo waarbij we u aanraden om uzelf een dikke borrel in te schenken en gewoon lekker onderuit te zakken. Meer moet dat soms niet zijn.

Op 27 oktober staat de band voor de tweede keer in een – helaas – uitverkochte AB.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pinkpop (Festivaldag 1): Gitaren en beats onder een stralende zon

De zon was aanwezig op de eerste dag van Pinkpop. Draai of keer het hoe je het wil, het blijft een belangrijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sabaton - "Soldier of Heaven"

Begin december nodigde metallabel Nuclear Blast ons uit voor het internationale persevenement van The War to End All Wars, het tiende album…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop vult affiche aan met Greta Van Fleet, De Staat, Kacey Musgraves en 25 anderen

Pinkpop maakte vandaag 28 nieuwe namen bekend, die in 2022 naar Landgraaf zullen trekken voor de langverwachte terugkeer van het Nederlandse festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.