Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “Watching Over”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “Watching Over”

Alle knorpotten die beweren dat muziek vroeger beter was, mogen weer eventjes zwijgen en hun frustraties van zich gaan afschrijven in het commentaarvak van Het Laatste Nieuws. De reden? Greta Van Fleet loste zowaar een tweede nieuw nummer naar aanloop van hun nieuwe (eerste) album. Én we kregen meteen ook meer informatie. De opvolger van het in 2017 uitgebrachte mini-album From The Fires zal Anthem of The Peaceful Army gaan heten en komt uit op 19 oktober. Greta Van Fleet is voor menig publiek geen onbekende meer, en kan makkelijk dienst doen om de mama of papa terug richting hun jeugd te katapulteren. De jongelui halen de mosterd immers bij Led Zeppelin, zonder daarbij afbraak te doen aan hun nalatenschap. Ook bij “Watching Over” zien we Robert Plant goedkeurend knikken op het ritme van het nummer.

Het tempo van “Watching Over” ligt in vergelijking met vorige nummers wat lager maar boet daarom niet in aan kracht. Dikke seventies riffs vullen het kalmere gitaarspel perfect aan. De stem van Josh Kiszka kan zich – althans op plaat – zeker meten met die van Robert Plant, en schalt heerlijk schel in onze gehoorgangen. Kiszka’s broer Jake, tevens gitarist van de band, serveert ons midden in het nummer een solo waarbij we u aanraden om uzelf een dikke borrel in te schenken en gewoon lekker onderuit te zakken. Meer moet dat soms niet zijn.

Op 27 oktober staat de band voor de tweede keer in een – helaas – uitverkochte AB.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Greta Van Fleet komt op donderdag naar Rock Werchter 2024

Er wordt al eens geklaagd dat er te weinig gitaarmuziek te horen is op Rock Werchter tegenwoordig. Bij de nieuwste naam zal…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.